DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA megbüntette a Williams csapatát

25 000 dolláros bírságot kell kifizetnie a Williamsnek, miután megsértették az F1 pénzügyi szabályzatát. Ezt a Nemzetközi Automobil Szövetség egy közleményben jelentette be kedden.

Tényleg szigorúan veszi a Formula-1 pénzügyi szabályait az FIA, ezt pedig a Williams istállója is megtapasztalhatta nemrégiben. A szövetség egy közleményben tudatta, hogy a grove-i alakulat nem tartotta be a határidőt, és elkésett a 2021-es évről szóló pénzügyi beszámolójával.

A leadás végső határideje 2022.március 31-e volt, amit a tavalyi évben bevezetett szabályzat 5.1. cikkelye is előírt. Ennek ellenére a csapat elkésett, a jogsértésről pedig áprilisban kaptak értesítést a szövetségtől.



Az irányító testület közölte, hogy a legendás istálló elismerte a vétségét, és egyezséget kötöttek, mivel időben tájékoztatták őket a várható szabályszegésről, továbbá az ügyet egy jogsértési megállapodással zárták le, amit a Williams azonnal elfogadott.

A szabálysértéssel a Williams lett az első olyan csapat, mely büntetést kapott az FIA új testületétől, mely a csapatok gazdálkodását és a költségsapka betartását felügyeli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: