DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Coronel szerint de Vries váltja Hamiltont a Mercedesnél

A veterán holland pilóta úgy érzi, Toto Wolff már eldöntötte, hogy a megfelelő időben Nyck de Vries veszi majd át Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél, aki rá is szolgált erre.

Tom Coronel közel áll a de Vries családhoz, erre is alapozza feltevéseit, miszerint a jelenleg 27 esztendős holland tehetség, a juniorkategóriák bajnoka lesz az, aki majd átveszi Lewis Hamilton helyét a gyári Mercedes istállónál. Természetesen akkor, amikor a hétszeres világbajnok úgy dönt, befejezi pályafutását a Formula-1-ben. 

Jelenleg 2023 végén jár le Hamilton szerződése az Ezüst Nyilaknál. „Ha Lewis Hamilton abbahagyja a versenyzést, Nyck de Vries fogja megkapni a brit ülését. Tudják miért? Már egy évvel ezelőtt is mondtam, hogy Toto Wolff egy ideje bebiztosította magát ilyen téren” – mondta el véleményét Coronel a RacingNews365.nl podcastjében.

Wolff bebiztosította magát de Vriesszel, ő veszi át majd Hamilton helyét?


„Miután 2016-ban Nico Rosberg megnyerte a világbajnoki címet, teljesen váratlanul bejelentette visszavonulását. Wolff természetesen nem szeretné újra átélni ezt a szituációt, mint Rosbergnél, hogy nincs helyettes. Nem szeretném azt a kifejezést használni, hogy erre ’használja’ Nycket, de egyértelműen saját maga közelében tartja."

„Egy olyan srácról beszélünk, aki mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen a Formula-1-be. Amilyen bajnokságban csak indult eddig, mindent megnyert. Ugyanabba a generációba tartozik, mint George Russell, Lando Norris és Max Verstappen. Nyck semmiben nem szenved hiányt, ami vezetési tudását illeti, csak meg kell nézni, miket nyert meg eddig” – tette hozzá Coronel.

Ez tényleg ennyire egyértelmű lenne?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: