DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Vettel: Az esőgumik semmire nem jók

Ezúttal sem kertelt a négyszeres világbajnok: szerinte használhatatlanok a Pirelli esőgumijai, hiába kötelezte őket a versenyirányítás arra, hogy ezen kezdjék a futamot az időjárás miatt.

Újabb remek teljesítményt nyújtott Monacóban Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok a tizedik, pontszerző helyre hozta be az Aston Martint. Ami a futam lebonyolítását illeti, nem beszélt mellé: kimondta, hogy szerinte ezek az esőgumik nem jók semmire, az átmeneti esőre való abroncsok sokkal jobbak.

seb_3



"Hogy az esőgumikon kellett rajtolni... nem tudom, nincs még sok tapasztalata a versenyirányításnak, eléggé új emberekből áll. A vizes gumik alapvetően haszontalanok. Jól néznek ki, de ahogy csak lehet, át kell váltani az interekre, mert puhább keverék és jobb gumi, az extrém esős nem működik. Így utólag valószínűleg jobb lett volna az esőgumikon maradni, de meg kellett próbálnunk a váltást, mert az extrém esős nagyon lassú és egyszerűen rossz gumi. Túl kemény Monacóra, de túl kemény például Imolára is" - mondta Vettel a Formula.hu jelenlétében.

Ami a versenyirányítás egyéb működését illeti: "Ma szerintem nem volt kérdés, ennyi vízzel be kellett lengetni a piros zászlót. Emlékszem olyanra, hogy ilyen körülmények között versenyezhettünk, de ez nem manapság történt. Példának a 2009-es Kínai Nagydíjat hozom fel, de hát az elég régen volt..." - tette hozzá egy nevetés kíséretében a német.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: