DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Csapatként kiváló döntéseket hoztunk

Nem Max Verstappen hétvégéje volt a monacói, de a pódium harmadik fokára azért felállhatott a holland a vasárnapi futamon, ezzel tovább növelve előnyét az egyéni bajnokságban.

Csapattársa mindvégig Max Verstappen előtt járt ezen a hétvégén Monacóban, így tulajdonképpen papírforma szerint végződött a kaotikusan induló esős futam. Bár a kedélyeket tovább borzolta Mick Schumacher balesete, a Ferrari hibája, valamint az időkorlát, az éllovas viszonylag izgalommentes futamot zárhatott. 

Csapatszinten jó eredményt tudhat maga mögött a Red Bull, ugyanis Sergio Perez az első helyen zárt, és bár Carlos Sainz a két energiaitalos közé furakodott a dobogón, annak alsó fokára azért Max Verstappen is felfért legfőbb riválisa, Charles Leclerc előtt.

„A tőlem telhetőt természetesen megtettem, a tegnap után ez nem olyan rossz eredmény. Ma és tegnap is akadályozott a piros zászlós blokk, de csapatként nagyon jó munkát végeztünk, kiváló döntéseket hoztunk stratégiailag és így sikerült megelőznünk a Ferrarikat. Szerintem csapatként örülhetünk ennek az eredménynek, elégedettek lehetünk a mai napunkkal” – értékelt a futam leintését követően Verstappen.



Hozzátette, hektikus futam volt, esett az eső, de ennek ellenére kihozták magukból a legtöbbet. Az éllovas az időmérőt követően nem gondolta, hogy Monacóban sikerül tovább növelnie előnyét riválisával szemben. 

„Nem igazán vezettünk itt vizes aszfalton, eléggé csúszkáltak az autók. Nagyon összeszedettnek kellett lennünk, hiszen ilyen körülmények között könnyű hibázni. Szerencsére nem történt semmi őrült dolog Mick balesetét leszámítva. Hallottam, hogy szerencsére jól van” – folytatta a holland, majd gratulált a Monacóban első győzelmét arató csapattársának, Sergio Pereznek.

„Nagyon örülök Checónak, büszke vagyok rá. Csodálatos eredmény!” – zárta gondolatait a második világbajnoki címéért harcoló holland.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: