DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Nem a miénk volt a legjobb autó

A Red Bull csapatfőnöke fenomenális eredménynek nevezte a Monacói Nagydíjon megszerzett pontokat, mert most gyorsabb volt náluk a Ferrari, mégis ők tudtak nyerni.

Max Verstappen is azt emelte ki a futam utáni értékelőjében, hogy kiváló döntésekkel és stratégiával tudtak a Ferrarik elé kerülni a Monacói Nagydíjon, Christian Horner pedig egyenesen kimondta: nem az övék volt a legjobb autó ezen a hétvégén, mégis úgy menedzselték a dolgok alakulását, hogy futamgyőzelmet és kettős dobogós ünnepelhettek.

bullhorner



"Nem a miénk volt a leggyorsabb autó, de jól raktuk össze a dolgokat. Azért tettük fel a közepes keverékű gumikat, mert nem akartuk, hogy elmenjenek mellettünk az újraindításnál, bíztunk benne, hogy ez az abroncs elég lesz. Checót az elfékezése nyomás alá helyezte, de képes volt lemenedzselni a dolgot. Büszke vagyok rá, nagy formában volt egész hétvégén. Minden a bevezető és a kivezető körön múlt, Checo pedig megcsinálta. Fenomenális eredmény ez a csapat számára" - mondta a Sky Sportsnak közvetlenül a leintés után Horner.

A Red Bull csapatfőnöke szerint a Ferrari stratégiai hibája kellett a győzelmükhöz - ezzel pedig egyéniben is növelte az előnyét Verstappen, csapatként pedig újabb csapást mértek a lassan gödörbe kerülő Ferrarira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: