DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ricciardo nem érti a különbség okát

Az ausztrálnak egy újabb csalódást keltő eredmény után kellett magyarázkodnia, miután jelentősen elmaradva csapattársától csak a 14. rajtkockát tudta megszerezni a holnapi futamra.

Daniel Ricciardo eddigi gyenge mclarenes szereplése központi téma volt az elmúlt napokban, szombati teljesítményével pedig ismét táptalajt adott a kritikáknak. Az ausztrál csupán a 14. helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen, miközben csapattársa, Lando Norris a Mercedeseket is megelőzve az 5. rajthelyet tudta megszerezni a vasárnapi versenyre.

Ricciardo frusztráltan és értetlenül állt a Sky Sports kamerái elé az időmérőt követően. „Nem volt meg a sebességem a Q3-hoz” – kezdte a McLaren versenyzője. „A Q1-ben volt néhány apróbb hibám, de azt gondoltam, hogy versenyképesek lehetünk a továbbiakban, és sikerül még időt találnunk a pályán. A Q2-ben azonban nem sikerült akkorát előrelépnem a pálya javulásával, mint a többieknek.”

 



Tekintve, hogy a hercegség utcáin szinte lehetetlen előzni, különösen az idei autókkal, az ausztrál bízik benne, hogy bejönnek a meteorológiai előrejelzések, és holnap valóban esős körülmények között kerül sor a versenyre, lehetőséget adva a hátulról jövőknek.

„Úgy tudom esőt jósolnak holnapra, szóval remélem, hogy ez egy kicsit megkavarja majd a dolgokat. Ez sajnos ismét egy rossz monacói időmérő volt” – utalt a 2018-as győztes a tavalyi évre, amikor szintén gyengén szerepelt, és csak a 12. rajthelyet tudta megszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: