DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Nem hagyhatjuk, hogy a pimasz Lando beelőzzön!

Nem szomorkodott nagyon a monacói péntek után a Mercedes pilótája, de azért azt is érzi, messzebb vannak, mint lenniük kellene. Ismét előjött a delfinezés, nála épp enyhébben, mint csapattársánál.

Barcelonában már biztató jeleket kezdett produkálni a szezon elején igencsak szenvedő Mercedes, lemaradásuk csökkenni látszott, a Red Bull-lal és a Ferrarival küzdöttek a futamon. Ennek fényében optimistán érkeztek Monacóba, ám a valóság ismét arcul csapta őket. Lewis Hamilton a szabadedzéseken megint elviselhetetlen pattogást jelentett, és lemaradt csapattársától az eredményjelzőn, ám George Russellnek sem volt egyszerű napja.

A fiatal brit elmondta, az idei autókkal ő valóban nagyobb falatnak érzi a hercegség utcai pályáját, és nem teljesen biztos abban, hogy holnapra már meglesz a megoldás. „Ez ma kihívásokkal teli nap volt őszintén szólva. Borzasztóan nehéz ezekkel az autókkal, a hepehupás utcai pályán különösen nem lehet a határon autózni” – kezdte Russel a pénteki program után, kiemelve, hogy vannak, akiknek azért nincsenek akkora problémáik, mint nekik.



„Láthattuk, hogy a Ferrari mennyire jó a kerékvetőkön, átsuhannak rajtuk, nagyon jól kezelik őket. Nekünk ehhez képest rengeteg munkánk van, és nem vagyok biztos benne, hogy egyetlen éjszaka alatt képesek leszünk felzárkózni. Nem tudom, mit tehetnénk, hogy könnyebb és kényelmesebb legyen az autóval, de keményen fogunk dolgozni, és meglátjuk, mi lesz” – vázolta a Mercedes helyzetét, hozzátéve, Monaco utcáin azért még mindig nagyszerű érzés vezetni.

A célokat is megfogalmazta azért a hétvégére. „Összességében magabiztos vagyok, nem érzem túl rosszul magam a mai nap után, bár tény, hogy lehetne jobb is. Egész jó nap volt ez, de nem ott vagyunk, ahol lenni akarunk. Hatodikak vagyunk, előttünk az egyik McLaren. Mi szeretnénk lenni az élmenők utáni legjobbak. Nem hagyhatjuk, hogy Lando pimasz módon elénk kerüljön!” – humorizált a végén Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: