DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc elégedett a Ferrari fejlesztési felfogásával

Charles Leclerc szerint eddig bármilyen újítást hoztak, az működött, Barcelonában is érezhető volt a javulás, így a csapat meggyőzte arról, hogy ez a megfelelő hozzáállás a fejlesztésekkel kapcsolatban.

Mattia Binotto már elárulta, hogy a Barcelonába hozott fejlesztési csomaggal elégedettek a Ferrarinál és ebben Charles Leclerc is egyetértett vele, Binotto pedig azt is hozzátette, hogy a következő csomag a Brit Nagydíjra várható - a Red Bull inkább futamkonként hoz frissítéseket, de Maranellóban másképp látják a helyzetet és a költségsapkát is. Leclerc-nek viszont tetszik ez a felfogás.

clec_1



"Szerintem a rajtunk megmutatta, hogy a megfelelő döntéseket hoztuk meg eddig. Persze voltak futamok, amikor kicsit jobban optimalizáltuk a csomagunkat, de akármikor hoztunk akármilyen fejlesztést, az rögtön a jó irányba vitt minket. Az F1-ben ez nem úgy működik, hogy felrakunk valamit az autóra és az pontosan úgy is működik, ahogy előtte vártuk, de nálunk ez eddig jól ment. Ezt láttuk Barcelonában is, sajnos az ismert okok miatt nem tudtuk pontokra váltani, de ez megerősített abban, hogy jól állunk a dolgokhoz és jó irányba haladunk" - mondta a sajtó képviselőinek Monacóban Leclerc azzal kapcsolatba, hogy a Ferrari fejlesztési stratégiája jónak bizonyul.

A barcelonai meghibásodásról azt mondta, hogy a csapat tudja a probléma forrását, így remélhetőleg nem fordul elő többször, de megismételte azt is, hogy tudja, hogy a csapat jó munkát végez, bízik bennük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: