DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alig érkeztek fejlesztések Monacóba – itt a lista

Szinte minden csapat maximum a pályához igazított néhány alkatrészt, futóművet, fékhűtést, esetleg a visszapillantó tükröket – a Ferrari például semmilyen módosítást nem jelentett be.

A Formula.hu ezúttal is megkapta a csapatok által hivatalosan bemutatott monacói fejlesztések listáját, ezekből pedig az derül ki, hogy sokan tényleg ellőtték a nagy csomagot Barcelonában, most pedig inkább azt szeretnék finomítani. Egyáltalán semmilyen bejelentett fejlesztést nem hozott Monacóba a Ferrari, az Aston Martin és az Alfa Romeo, de többeknél is csak egy-két kisebb módosítást találunk.

A szűk kanyarok miatt szokás szerint előkerültek az egyedi kormányszögek és az emiatt módosított futóművek, ilyen jellegű frissítést jelentett be a Haas (és mást semmit), a Williams, az AlphaTauri (és ezen kívül csak egy ehhez kapcsolódó minimális változtatást az autó elején) és a Red Bull is, ők gyakorlatilag szintén nem fejlesztettek, csak a monacói pálya jellegzetességéhez igazították az autót.

1665



Érdemi fejlesztést nem sok csapat hozott, de az egyik ilyen például a Mercedes: a konstruktőri világbajnok kicsit változtatott az autó első szárnyán, hogy nagyobb tapadást generáljon az első tengelyen, valamint az autó első fékcsöveinél is módosított a hűtésen, bár ez minden bizonnyal szintén a falak közötti lassú haladás miatt volt szükséges. Rajtuk kívül pedig igazából csak a McLaren variált: a pályaspecifikus változtatások (első futómű és fékhűtés) mellett módosították az autó hátuljánál lévő hűtőnyílást (kinyitották), illetve a visszapillantókat formálták át egy kicsit, bár a hivatalos közlés szerint azt is a pálya miatt, hogy a falak között jobban lehessen látni hátrafelé.

Összegezve tehát szinte alig-alig vannak fejlesztések, leginkább csak a pályához igazították a technikákat a csapatok és a barcelonai csomagok pontosabb beállítása lehet most a fő feladat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: