DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Továbbra is játszani fogok a tűzzel

Monacóban eddig sosem volt szerencséje a hazai pályán versenyző Charles Leclerc-nek, de idén sem tervez óvatosan körözni. Mindent beleadna, bár tavaly és a korábbi években is pórul járt a hercegségben.

Debütáló évében célba ért, 2019-ben kiesett, egy évre rá a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a Monacói Nagydíjat, tavaly azonban a pole-pozícióból indulhatott… volna, ha nem töri darabokra az autóját a kvalifikáció végén. Az autóval másnap is probléma adódott, így végül a rajtrácsra sem állhatott fel a vörös autó, Verstappen pedig könnyedén megszerezte a győzelmet.

„Szeretek játszani a tűzzel, ezért csaptam a falnak tavaly a Q3 hajrájában. Sajnos az ilyen típusú pályákon nem követhetünk el hibákat, mert azonnal megbosszulja magát. Viszont a falak melletti kicentizés rengeteg adrenalint ad” – nyilatkozta Charles Leclerc a L’Equipe hasábjain.

Leclerc továbbra is kockáztat, de a pontverseny miatt nem annyit, mint tavaly


Eddig Monacóban nemigen vált be ez a hozzáállás. „Én akkor sem szeretnék ezen változtatni, ugyanígy fogom folytatni, mint ahogy az elmúlt években tettem, ami a vezetési stílusomat illeti. Otthon kell aludni.”

„A helyzet tavalyhoz képest annyiból megváltozott, hogy akkor nyugodtan kockáztathattam a végtelenségig, mert nem kellett figyelnem a pontversenyt. Tavaly rengeteg rizikót vállaltam, mert tudtam, hogy egyenesen csoda kell ahhoz, hogy a rajtrács első sorába kerülhessek. Most ennyire nem fogok kockáztatni, mert tudom, hogy rendkívül fontos, hogy lehetőleg mindenhol minél több pontot szerezzek” – tekintett előre Leclerc, aki jelenleg barcelonai nullázása miatt a második helyre csúszott vissza a tabellán Max Verstappen mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: