DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Hibamentes stabilitás kell

A holland klasszis szerint a kisebb-nagyobb problémáik ellenére nem estek ki úgy, mint mások és ez jó, de jobb lenne, ha nem is fordulnának elő ezek a hibák - van még lehetőség a javulásra.

Idén először vezeti az F1-es pontversenyt a világbajnoki címvédő Max Verstappen, de a hollandnak közel sem volt tökéletes hétvégéje - az autója sem voltt mindig 100%-os és ő maga is hibázott Barcelonában, végül Charles Leclerc technikai hibája után szerezte meg az újabb győzelmet. Verstappen pedig mindezzel tökéletesen tisztában is van és ismét arról beszélt, hogy javulnia kell a Red Bullnak a folytatásban.

"Olyan dolgokkal vannak problémáink, amelyek javíthatók, nem?" - válaszolt kérdéssel a kérdésre Spanyolországban Verstappen. "A DRS-probléma nyilván elég sokba került, de a végén így is sikerült megnyernünk a futamot, tehát csapatként elég rugalmasak vagyunk. Gyorsan alkalmazkodunk ahhoz, ha valamilyen gondunk van és megpróbálunk megoldást találni akár verseny közben is, ami remek. Nyilván megpróbáljuk megakadályozni, hogy ez újra megtörténjen, de végül nem estünk ki úgy, mint más csapatok" - szúrt oda egyet a nagy rivális Ferrarinak.

what_2



Verstappen szerint egyébként a kiegyensúlyozottság lesz a világbajnoki harc kulcsa és hogy a lehetőségekből kihozzák a maximumot, valamint minél kevesebb hibát kövessenek el - eddig minden futamot megnyert, amelyen nem esett ki, így a megbízhatósági problémák kiküszöbölésével az történik, amit ő szeretne. Azt viszont hozzátette, hogy hátradőlni természetesen nem szabad, folyamatosan javulniuk kell most is, mert látható volt a Ferrari előrelépése Barcelonában.

"Láthatjuk, hogy most teljességgel megfordult a bajnokság megint egy hiba miatt. Nekünk egyszerűen kiegyensúlyozottnak kell lennünk és a lehető legkevesebbet hibázni. Persze lesz hiba, nem vagyunk robotok, ezek előfordulnak, de meg kell próbálnunk minimalizálni őket" - utalt Leclerc kiesésére és arra is, amit hetek óta mond a győzelmek ellenére: szinte folyamatosan kisebb-nagyobb problémáik vannak, ezektől most már meg kell szabadulniuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: