DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Inkább egy új szárny, mint három év

A spanyol klasszis szerint ugyanolyan jó formában van most, mitn 25 vagy 30 éves korában - úgy véli, hogy a motorsportban nem számít az életkor, ő is inkább egy új első vagy hátsó szárnyat kérne megfiatalodás helyett.

Ugyan a negyvenegyedik születésnapja felé halad Fernando Alonso, de az Alpine spanyolján még mindig nem látszik a kor: továbbra is minimum tartja a lépést csapaton belül Esteban Oconnal és úgy érzi, hogy legalább két év még mindig van benne a Formula-1-ben. Ezt a hírt Oscar Piastri aligha olvassa szívesen, hiszen a szupertehetséges fiatal most is Alonso miatt kényszerült partvonalra...

"Jövőre vagy a következő két évben szeretném folytatni, mert a legjobb formában érzem magam és helytelen lenne otthonról nézni az F1-et, miközben még mindig 100%-osnak érzem magam. Amikor úgy érzem, hogy már nem ez a helyzet, én leszek az első, aki felteszi a kezét és abbahagyja, mert az F1 nagyon megterhelő: sok mindent kell beáldoznunk érte. Most viszont ez még megéri" - idézi Alonso szavait a BBC.

al-vet



"Az életkor a motorsportban nem faktor. Más sportágakban más a helyzet, mert ott a fizikai képességekre kell hagyatkozni, de a motorsportban inkább kérnék egy új első vagy hátsó szárnyat, mint hogy három évvel fiatalabb legyek. Az többet jelentene a teljesítményem szempontjából, ez biztos. Az F1 nélkül töltött két évem tökéletesen elég volt ahhoz, hogy felfrissüljek mentálisan és fizikálisan is. Ugyanolyan jó vagyok, mint huszonöt vagy harminc évesen" - tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Alonsóval kapcsolatban az utóbbi hetekben elindult az a pletyka, hogy esetleg más csapatnál próbálna szerencsét és jutna előrébb a rajtrácson, ennek a pletykának pedig az is további táptalajt adott, hogy Flavio Briatore is sok mindenkivel beszélgetett mostanában a paddockban, a források szerint a spanyol jövőjéről. Alonso viszont többször is elmondta az éve eddigi részében, hogy az Alpine javult és közel tíz éve nem ült olyan autóban, mint a mostani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: