DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Nagyon lassúak voltunk

Bár bizakodóak voltak az új fejlesztések miatt, és a szabadedzések alapján is jobbra számítottak, végül mindkét Aston Martin kiesett a Q1-ben. Sebastian Vettelt meglepte a teljesítményük.

A hétvége egyik fő beszédtémáját a csapatok által hozott frissítések szolgáltatták, közülük pedig kiemelkedett az Aston Martin. Az istálló újításai erősen hasonlítanak a Red Bull megoldásaira, de amíg az energiaitalosok ezúttal is a legjobbak között zártak, Sebastian Vettel és Lance Stroll már az időmérő edzés első szakaszában búcsúzni kényszerült Spanyolországban.

A németek négyszeres világbajnoka levezető körén eléggé meglepettnek tűnt a rádióban, de a kvalifikációt követő sajtóeseményen is értetlenül állt a történtek előtt.



„Ez sajnos elég rövidre sikerült. Csak két köröm volt és ezen eléggé meglepődtem. Azt hittem, hogy ma jobbak lehetünk, de végül, nem így történt, szóval túl lassúak voltunk. Meglátjuk, mit tudunk holnap elérni” – mondta Vettel az F1TV kamerái előtt.

A 34 esztendős pilóta szerint van még reményük, mivel a versenytempójuk egészen jónak tűnt a szabadedzések során, az ott tanultakat pedig felhasználhatják a Spanyol Nagydíjon.

„Ez teljesen rendben van, csak nem segít, ha hátrébb kezdünk egy futamot. Holnap már nem lesz gond, ha behozzuk a lemaradásunkat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: