DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tűz és Leclerc-tripla a harmadik edzésen

Előbb Gasly autója kezdett füstölni, majd Mick Schumacheré ki is gyulladt az időmérőt megelőző utolsó edzésen. A Mercedes továbbra is erősnek tűnik, de az élen még mindig Leclerc.

Pénteken mindkét szabadedzésen a Ferrari pilótája, Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak, de meglepő módon a Mercedes is erősnek tűnt, ahogyan Max Verstappen is ott volt a tűz közelében. Ezek után futottunk neki az időmérő előtti utolsó szabadedzésnek, amit újfent a Ferrari világbajnoki éllovasa húzott be.

Az első izgalmasabb momentumot Pierre Gasly okozta, akinek füstölni kezdett az autója, de végül nem volt szükség tűzoltásra, nem úgy néhány perccel később, mikor Mick Schumacher jobb hátsó fékjének valószínűleg eltorlaszolta a hűtőnyílását egy törmelék, ami miatt lángra kapott a Haas, Schumacher kis híján el is ütötte egyik szerelőjét, mert nem tudott időben megállni.



Az első komolyabb kört Carlos Sainz futotta meg, azonban az 1:20,484-es idő még mindig nyolc tizeddel elmaradt csapattársa pénteki legjobbjától, majd érkezett is a monacói és két tizeddel át is vette a vezetést, miközben a Mercedesek és a Red Bullok húsz perc elteltével még csak ki sem dugták az orrukat a garázsból.

Félidőnél a Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Bottas, Ocon, Hamilton, Zhou, Alonso sorrend alakult ki az első tíz helyen. Tíz perccel később Sainz taszította le az élről Leclerc-t, azonban a monacói pillanatokon belül visszavette az első helyet.

Ezt követően – kisebb meglepetésre – Russell választotta szét a két Ferrarit, miután előre lépett a második pozícióba, majd a Red Bullok és Hamilton is nekiveselkedtek egy újabb gyorskörnek, ám nem tudták megelőzni Leclerc-t. Verstappen egy tizeden belül volt a Ferrarihoz képest, mögöttük a két Mercedes, majd a hazai pályán versenyző Sainz és Perez végzett.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: