DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen: Tényleg jó autónk van

Nagyszerűen sikerült a Spanyol Nagydíj kvalifikációja a Haas csapata számára. Kevin Magnussen szerint bizonyították, hogy mennyire jó konstrukcióval rendelkeznek.

Szinte mindegyik csapat hozott valamilyen fejlesztést Spanyolországba, ám a Haas alakulata ez alól kivételt képez. Az amerikai istálló pilótái ennek ellenére bejutottak az időmérő edzés utolsó szakaszába, így mindketten a legjobb tízből indulhatnak majd Barcelonában.

Kevin Magnussen a nyolcadik pozíciót szerezte meg szombaton, amivel úgy érzi mindenkinek bizonyítottak.



„Ez azt bizonyítja, hogy az autó tényleg nagyon jó ezen a hétvégén. Nem mintha eddig nem lett volna az, de rengeteget beszélgettünk, természetesen a többi csapatra is figyeltünk, akik frissítéseket hoztak ide, és úgy tűnik, ők nem nyertek olyan sokat. Ezen a hétvégén találtunk valamit, szóval nagyon elégedettek vagyunk ezzel” – mondta Magnussen a Viaplay számára.

A dán pilóta úgy gondolja, hogy előrébb is kerülhetett volna, de a DRS meghibásodása megakadályozta őt ebben.

„Végig volt egy DRS-problémánk a kvalifikáció alatt. Néha nem nyílt ki, és nem azonnal, csak többszöri próbálkozás után. Ezzel biztosan időt veszítettem. Hogy mennyit, azt nem tudom. Kicsi volt a különbség a hatodik és a nyolcadik hely között, két tizednél is kevesebb. Meglátjuk mire leszünk képesek holnap”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: