Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda
F1

Jüri Vips: Talán később gyorsabban is mehetek

A DRS-t nem nyithatta, csak tesztköröket futhatott Barcelonában a Red Bull fiatal tehetsége - reméli, hogy később azért komolyabb feladatokat is kaphat az F1-es istállónál.

Észtország a ralis sikerek ellenére sem kimondott motorsport-nagyhatalom, néha-néha mégis felbukkan a kis balti országból is egy-egy tehetség, aki formulaautókkal is jól boldogul. Az úttörő, Marko Asmer 2008-ban a BMW-Sauber tesztpilótája volt (öt évvel korábban egy Williamst is kipróbálhatott).

Az ő nyomdokain halad menedzseltje, a 21 éves Jüri Vips, a Red Bull juniorcsapatának tagja. Az idei szezontól kezdve az F1 istállóinak több lehetősége van nagydíjhétvégéken esélyt adni fiatal versenyzőknek, ezt az alkalmat ragadta meg az energiaitalos alakulat és a barcelonai első tréningen Vips ült Sergio Perez helyére.

vips„Néhány hete tudtam meg, hogy vezethetek és ezt tartom a következő lépcsőfoknak a karrierem érdekében” - kommentálta a feladatát Vips.

„Checo sokat segített, amikor Miamiban beszélgettünk, a mérnökeinkkel pedig átvettük, mi lesz a dolgom. Sajnos éles, gyors köröket nem futhatok. Jó lett volna, de jelenleg a legfontosabb, hogy pontosan végrehajtsam, amit kértek tőlem. Ha jól teljesítek az F2-ben, talán később gyorsabban is mehetek” - tette hozzá.

Mivel a Red Bull Barcelonára is készült fejlesztésekkel, elsősorban az autó súlyával és a lassabb kanyarokkal kapcsolatban, az észtnek ezekről kellett visszajelzéseket adnia, DRS-t sem nyithatott. A szabadedzést a 20. helyen zárta 23 megtett körrel.

Jüri Vips idén a második teljes szezonját tölti az F2-ben a Hitech csapatában és bár Imolában az élről rajtolva kiesett a főfutamon, a bajnokság egyik esélyesének számít. A katalán időmérőn a második rajtkockát szerezte meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: