DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A futamra is „talált valamit” a Ferrari

A versenytempó a Ferrari nagy kérdése ezen a hétvégén, az egykörös teljesítmény nem volt az, amit Leclerc igazolt is. De azért valamit a futamra is kitaláltak - a harmadik szabadedzésen pedig ki is próbálták.

Már péntek délután óta arról szól a fáma Barcelonában, hogy egy körön Charles Leclerc és a Ferrari lehet a leggyorsabb, versenytempóban viszont elmaradnak a Red Bulltól, sőt még a Mercedesek is reális veszélyt jelentenek rájuk. Az időmérő végén Leclerc igazolta is a papírformát, mert elképesztő kört repesztett és behúzta az első rajtkockát, a futam miatt azonban nem lehet nyugodt - a sajtótájékoztatón aztán elárulta, hogy dolgoztak a megoldáson.

clec



"Ma délelőtt megcsináltunk egy versenyszimulációt a harmadik szabadedzésen, ami sokkal jobban sikerült a tegnapinál, de sajnos nem tudtuk máshoz mérni magunkat, mert mi voltunk az egyetlenek, akik ilyen programot futottak. Viszont úgy éreztem, hogy találtunk valamit. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy kihívás elé állítsuk Maxot és Checót, azt nem tudom, de érzésre javult a helyzet, ami pozitív. Nem tudom, hogy ez elég lesz-e" - mondta a Formula.hu jelenlétében Leclerc.

Mindezt megerősítette a csapatfőnök, Mattia Binotto is: "Alapvetően nagyobb a gumikopásunk sok üzemanyaggal, mint amit vártunk és amivel a riválisaink dolgoznak. Tegnap óta azért dolgoztunk ezen, előálltunk egy más megközelítéssel, egy más beállítással, ami remélhetőleg megfelelő lesz és versenyképesek leszünk vele holnap" - mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: