DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Szükség van a hibákra

Az F1 regnáló világbajnoka semmilyen tanáccsal nem látná el a fiatalabb énjét, szerinte ugyanis a fejlődéshez és a jobbá váláshoz hozzátartozik az is, hogy kövessünk el hibákat.

Max Verstappen 2015-ben, mindössze 17 évesen mutatkozott be a Formula-1-ben, amellyel sok kritikát kiváltott. Bár a tempója az első pillanattól fogva nyilvánvaló volt, agresszív stílusa és egyes hibái miatt többször is támadások célpontjává vált – sőt, annak idején még szabályt is szigorítottak miatta a féktávon való mozgást illetően. A 2018-as idény második harmadától kezdve azonban rendkívül kiegyensúlyozottá vált a holland, aminek tavaly egy vb-cím lett az eredménye, s jelenleg is harcban van az összetett elsőségért.

verstappen-redbull-miami-f1



A Red Bull versenyzője szerint ugyanakkor nagyon is szükségesek az olyan időszakok egy sportoló pályafutásában, amikor hibákat követ el. Minderről akkor beszélt Verstappen, amikor a Red Bullt támogató TAG Heuer The Edge című podcastjában arról kérdezték, milyen tanáccsal látná el a fiatalkori énjét:

„Ha adnom kellene egy tanácsot a fiatalabb énemnek, nem adnék. Pontosan ugyanúgy csinálnék mindent, ahogy eddig tettem, mert el kell követned hibákat ahhoz, hogy jobb ember legyél. Ha megóvnánk a „fiatal Maxot” a hibáktól, nem tanulna, mert ahhoz, hogy tanulj, igenis szükséged van hibákra.”

„Százszor elmondhatják neked, hogy ne csináld ezt vagy azt, de akkor is fogsz elkövetni hibákat, és ez nagyon is jó. Fáj, tényleg fájdalmas, de úgy gondolom, ezek a pillanatok igenis jót tesznek a pályafutásodnak, mert olykor ez vezet arra, hogy még jobbá válj.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: