DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Két hét szabadságra küldeném Vettelt, óvodába”

Nem nyerte el a honfitárs, Christian Danner tetszését a négyszeres bajnok alsónadrágos produkciója. Úgy látja, Vettelt ezer dolog jobban érdekli, mint az Aston Martin felzárkózása.

A Miami Nagydíjon Sebastian Vettel azzal keltett feltűnést, hogy overalljára húzott alsónadrágban flangált a paddockban – ezzel utalva a tűzálló alsóneműre vonatkozó szabályszigorításra. Vettel állítja, nincsen baja magával az előírással (nem úgy, mint az ékszerek tilalma ellen szót emelő Lewis Hamiltonnak), a produkció csak egy vicc volt. A Formula-1-ben 80-as években aktív Christian Danner kevésbé értékeli a poént:

„Sajátságos stílusa van, amit én személy szerint nem tudok megérteni. Amikor az FIA alsóruházatra vonatkozó előírásaiból csinál viccet és alsónadrágban ugrándozik a bokszutcában, az, hogy őszinte legyek, szerintem óvoda. Ha én lennék a csapatfőnök, azt mondanám neki, menjen két hét szabadságra, oda, ahova most illik, az óvodába. Ha ott végzett, visszajöhet újra vezetni” – mondta a Motorsport-Magazinnak a szigorú német.



A szakértőként ténykedő Danner szerint ez a megnyilvánulás azt jelzi, hogy Vettel nem azzal foglalkozik, amivel kellene: az Aston Martin felzárkózásával. „Sok versenyzőt ismerek, akik rossz autót vezettek pályafutásuk során. Alsógatyában rohantak végig emiatt a bokszutcán? Nem, inkább örültek, amikor az FIA törődött valamivel és szabályozta.”

„Sebet még mindig nagyon jó F1-es versenyzőnek tartom, de az utóbbi években megváltozott kissé. Már nem annyira fókuszált, mint volt, ezer dolog jobban érdekli őt. Azzal nincs bajom, hogy belefolyik a környezetpolitikába. De egy Formula-1-es versenyzőtől elvárható, hogy komolyan vehető legyen, ami abban gyökerezik, hogy kiváltságos helyzetben van, amiért ilyen autót vezethet. Ezt sokan elfelejtik” – fogalmazta meg kritikáját Vettellel szemben az Arrows és Zakspeed egykori pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: