DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso: Üdv a világomban, Lewis!

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton mindent megérdemel, amit elért, de ezek a rekordok az autójában voltak, anélkül lehetetlen lenne összehozni őket. Úgy véli, hogy Russellt azért legyőzi.

Már kilenc év telt el azóta, hogy utoljára futamot nyert a Formula-1-ben Fernando Alonso, nagyjából azota nem ülhetett arra alkalmas autóban, így átérzi Lewis Hamilton mostani helyzetét, aki nyolc domináns szezont követően szenved idén a középmezőnybe való Mercedesszel. A spanyol úgy fogalmazott, hogy üdvözli kollégáját az ő világában.

"Ez természetes a sportban. Néha jobb autód, néha pedig nem olyan jó, de így is küzdeni és fejlődni kell. Idén látjuk, hogy az F1-ben fontos a pilóta, de nem kritikus. Lewis ugyanolyan jól vezet, mint az utóbbi nyolc évben, amikor dominálta a sportágat és megdöntött minden rekordott. Most pedig csinál egy nagy kört és azzal is egy másodperc a hátránya.  Hát igen, üdvözlöm a világomban" - mondta Alonso a BBC-nek.

vamos



"A számok terén ez sosem lesz fair sportág, ez mindennél jobban csapatsport, csak ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, főleg a sikerek idején. Nagyon örülünk nekik és bár próbáljuk megosztani a csapattal, de a címlapokon akkor is a versenyző van. Ez velem is megtörtént a két vb-címem idején, mert legyőztem Michael Schumachert és ez volt a nagy sztori. De az autóm megbízhatóbb volt és nagyon jó teljesítményre volt képes akkor és hiába dicsértem a csomagot, mégis én voltam ott mindenhol. Lewisszal ugyanaz van" - tette hozzá a spanyol.

"Száznál több pole-pozíciót begyűjteni az F1-ben olyan, amit elgondolni sem lehet, ahhoz sok évig kell a legjobb csomaggal versenyezni. Volt, hogy extra köröket csináltunk és a tizenötödik helyet szereztük meg vele, de ezt hogyan magyarázzuk el az embereknek? Lehetetlen. Lewis mindent megérdemel, amit elért a múltban, de ez az év egy jó emlékeztető, hogy ezekben nagyon nagy szerepe van a technikának" - formált véleményt a kétszeres világbajnok.

Alonso egyébként úgy véli, hogy bár a Mercedesen belül most George Russell vezet, akit nagyon gyorsnak tart, de szerinte az év végén Hamilton lesz majd előrébb - a nehezebb szituációkban jobban érvényesül a tapasztalata és azt is hozzátette, hogy "talán tehetségesebb", mint Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: