DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari az FIA-hoz fordul a költségek miatt

A maranellóiak nagyon szeretnék tisztázni, hogy minden csapat betartsa a költséglimitet - a téma természetesen a Red Bull fejlesztései miatt került terítékre.

A Ferrari Miami után már elkezdte feszegetni azt a kérdést, hogy vajon hogyan tud ilyen ütemben fejleszteni a Red Bull a költségsapka alatt és hogy az olaszok szerint a riválisnál előbb-utóbb el kell fogynia az erre elkölthető pénzmennyiségnek - amire a Red Bull azt reagálta, hogy nem is értik az istállónál, hogy miről beszélnek Maranellóban.

-00121035_452



Az olasz Formu1a.uno számolt be arról, hogy a Ferrari emiatt lépni készül az ügyben: az FIA-hoz  fordulnak egy részletes kimutatással, hogy szerintük a csapatok eddig mire mennyit költöttek nagyjából a szezon során. Mattia Binotto szerint fontos tisztázni ezeket a kérdéseket, mert egy fejlesztés simán hozhat egy-két tizedet körönként, ami súlyos pontokba kerül a bajnokság ezen fázisában. A maranellóiak szorgalmazzák, hogy a szövetség folyamatosan monitorozza a csapatok munkáját, hogy minden futam eredménye tiszta legyen.

Nikolas Tombazis, az FIA együléses sorozataival foglalkozó technikai felelőse szerint nekik is az a céljuk, hogy minden világos legyen, de a Ferrarinak nem kell aggódnia: adószakértőket foglalkoztatnak, akik figyelik a könyveléseket és komoly csapatot alkalmaznak arra, hogy kordában tartsák ezt a területet. A Ferrari ezzel együtt listát ad majd a szövetség kezébe arról, hogy egy-egy fejlesztés mennyibe kerül és hogy ezek alapján ki hol tarthat a költségsapka alatt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: