DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Nem erőltetett az amerikai nyomulás

Az ausztrálnak saját gyerekkora jut eszébe: az iskolában egyedül ő és egy másik diák nézték a nagydíjakat. Pár éve rengeteg amerikai rajongó még azt sem tudhatta, mi az az F1.

A Formula-1 2017-ben került amerikai kézbe, és négy-öt évbe telt, hogy a jogtulajdonos hathatós segítségével a sportág népszerűsége rohamosan növekedni kezdjen az országban: 2021-ben az USA Nagydíj teltházas volt, 2022-ben debütált a Miami Nagydíj, jövőre pedig harmadik verseny is lesz az Államokban, a Las Vegas-i Nagydíj, amelyre az F1 súlyos összegeket szán saját kasszájából. Az USA-t közismerten kedvelő Daniel Ricciardo nem érzi úgy, hogy a Formula-1 térnyerése az országban mesterkélt lenne.



„Az tény, hogy a sport masszívan nyomul az Államokban. De nem érzem erőltetettnek, mindenki kiveszi belőle a részét, mivel mindenki látni akarja, az érdeklődés rettentő magas, ami nagyon szuper. Végső soron nem az a kérdés, hogy többet van-e a tévében, hanem hogy nagyobb közönséggel oszthassuk meg a sportot” – idézi a Motorsportweek Ricciardót. Az amerikai helyzet arra emlékezteti, amikor saját gyerekkorában Ausztráliában is jóval kevésbé ismerték a versenysorozatot.

„Amikor a suliba jártam, én és egy másik srác néztünk F1-et, ketten az egész iskolában, ahova több százan jártak. Ezért érzem, hogy most mennyivel több van benne. Sokkal több ember beszél róla, az pedig csodás, hogy megoszthatjuk velük, hiszen ez egész életünk szenvedélye. Új közönséget hoztunk be, biztos vagyok benne, hogy egyesek az Államokban nem is tudták pár éve, mi az az F1, most pedig az egyik kedvenc sportjuk. Örülök, hogy ilyet hallok” – beszélt Ricciardo az amerikai tendenciáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: