DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: A csapat szimulátora gyorsan fejlődik

Valtteri Bottas szerint a csapat sokat fejlesztett a szimulátorán, mióta csatlakozott hozzájuk. Ebből sokat profitál az istálló: például Miamiba is virtuális pályaismerettel érkezhetett.

Öt szezon után a finn az Alfa Romeóhoz igazolt át, miután a Mercedes George Russellt választotta Lewis Hamilton mellé. Az eddigi eredményei alapján Bottas jó döntést hozott, hiszen 30 pontjával nyolcadik az egyéni bajnokságban.

A svájci alakulat sokat költött az utóbbi szezonok során a szimulátor fejlesztésére, amit a finn pilóta a C42 névre hallgató autó jobbá tételére használt. Elmondása szerint a csapat nem olyan felszerelt, mint a Mercedes, ennek ellenére gyorsan és hatékonyan fejlődnek.



 

Erről a Racefans.net oldalnak számolt be: „Manapság a szimulátor használata nagyobb hangsúlyt kap a tesztek hiánya és a technika fejlődése miatt. Ennek köszönhetően tudunk információt gyűjteni az autóról. Az első alkalommal érezhető volt a két csapat felszereltsége közötti különbség, hiszen a Mercedes sokkal régebb óta dolgozik szimulátorral, mint az Alfa, amely csak néhány éve kezdte. Szóval be kell hozni a lemaradást. Az első alkalomhoz képest ma már jobban érezhető a fejlődés, ami a versenyhétvégék során is megmutatkozik” – mondta Bottas.

A finn mellett természetesen kínai csapattársa, Guanyu Zhou is kiveszi a részét a szimulátor használatából, csakúgy, mint tartalékosuk, Robert Kubica. A versenyhétvégék során legalább egy fejlesztőpilóta a gyárban tesztel és a pályáról kapott adatokat hasonlítja össze a szimulátorban gyűjtöttekkel.

„A fejlesztések nem állnak meg, és már most egy jó eszköz van a kezünkben. Természetesen van még hova fejlődni, de minden tőlem telhetőt megteszek. Például a Miami Nagydíjra való készülésben is hasznos volt, hogy megismerkedhettünk a pályával, és kipróbálhattunk különféle szárnybeállításokat, hogy legyen valami kiindulópontunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: