DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Elértem a célomat, ez már bónusz

Max Verstappen szerint a világbajnoki elsőséggel megtette, amit akart, és bár továbbra is fejlődni, javulni szeretne, de egyre inkább ki akarja élvezni azt, amit csinál.

2021-ben világbajnok lett, ezzel elérte legnagyobb célját Max Verstappen, de a Red Bull holland klasszisa ezzel nem vesztette el a motivációját. Korábban Fernando Alonso mondta róla, hogy valószínűleg inkább megnyugszik a vb-címmel és dr. Helmut Marko is ezt várja tőle, most pedig maga Verstappen beszélt erről a CNN-nek.

"Már elmondtam, hogy ha megnyerem a világbajnoki címet, akkor elérem a Formula-1-es célomat. Minden más, ami ezt követi, az már bónusz és ki fogom élvezni. De ez nem azt jelenti, hogy na, bajnok vagyok, akkor partizzunk itt, aztán partizzunk ott és nem vagyok már motivált. Szerintem a motivációm csak még nagyobb amiatt, hogy újra átélhessem azt az élményt" - mondta Verstappen.

maxi



"Mindeközben viszont több minden szól arról, hogy megpróbálom élvezni a hétvégét, amikor távol vagyok. Ilyenkor próbálok kevesebb időt tölteni a Formula-1-es paddockban, többet látni a városból" - tette hozzá a holland, aki bevallotta, hogy továbbra is igyekszik fejlődni a vb-cím ellenére.

"Pilótaként minden évben tanulunk valami újat és próbálunk javulni. Ez természetes, most pedig teljesen újak az autók is, amelyekhez alkalmazkodni kell. Szép volt, hogy megnyertük a 2021-es vb-címet, de most teljesen új minden, hozzá kell szokni. Nehéz rámutatni egy dologra, hogy abban kell fejlődnöm, inkább az a helyzet, hogy mindenben megpróbálok javulni, kiegyensúlyozottabban teljesíteni, kevesebbet hibázni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: