DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso örülne az Andretti érkezésének

Egyre nagyobb esély van az Andretti F1-es szerepvállalására, és a kritikák ellenére, van aki támogatja a törekvéseiket. Fernando Alonso szerint ez a lehető legjobb hír lenne a sportág számára.

Egyre erősödnek azok a híresztelések melyek az Andretti terjeszkedéséről szólnak. Michael Andretti egy ideje már fontolgatja, hogy csapatot alapít a Formula-1-ben, ám ennek a csapatok részéről nem mindenki örülne, ugyanakkor Miamiban többekkel is tárgyalt a paddockban. Vélhetőleg a háttérben gőzerővel dolgoznak a projekten, a pilóták közül pedig van, aki üdvözölné egy újabb amerikai istálló megjelenését.

Az Alpine spanyol versenyzője szerint a sportág igazán jól járna egy legendás név visszatérésével.



„Nagydolog lehetne. Kiválóan ismerem Michaelt, ismerem az Andretti családot, és nyilvánvalóan nagy szerepet játszanak a motorsportban általában. Ők igazi legendák, szóval a legjobb hír lenne mindkét fél számára, ha beléphetnek. A Formula-1 profitálna ebből, és Michael csapata is profitálna a sportból” – idézte Alonso szavait a PlanetF1.

A kétszeres világbajnok úgy gondolja, az Andrettinél minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy nagyszerű csapatot hozzanak létre.

„Szerintem megvannak a képességeik, az erőforrásaik, és a tehetségük ahhoz, hogy a Formula-1-ben szerepeljenek, és versenyképesek is legyenek. Remélem, ez a dolog valóra válik a következő néhány évben, nagyon szorosan követni fogom őket” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: