DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen: Hihetetlen forróság, ez volt életem legnehezebb versenye

Még inkább képet kaphattunk arról, mennyire nehéz körülmények között versenyeztek a pilóták Miamiban. Pedig a rutinos dán Malajziában és Szingapúrban is járt már.

Láthattuk a leintés után, mennyire holtfáradt volt a futamgyőztes, Max Verstappen, folyamatosan innia kellett, hogy valamennyire észhez térjen. Kevin Magnussen is kiemelte a rendkívül nehéz körülményeket, szerinte ez volt élete legnehezebb versenye.

„Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de nem sikerült pontot szereznünk. Már a következő versenyre igyekszünk összpontosítani. Ez a valaha volt legnehezebb versenyemnek bizonyult” – idézi Kevin Magnussen szavait a RACER szakoldal.

Magnussen élete legnehezebb futamának nevezte a Miami Nagydíjat, ráadásul a pontszerzésről is lecsúszott


„Olyan autóval rendelkezünk, amellyel pontokat lehet szerezni, ezért minden hétvégén ez a célkitűzésünk. Miamiban ezt nem tettük meg, de újra nekiveselkedünk, a céljainkra koncentrálunk, hogy ismét elkezdjük a pontgyűjtögetést.”

„A biztonsági autó pályára küldésekor kiálltunk kereket cserélni, amiről akkor azt gondoltam, ez a legjobb, amit tehetek. Az én kérésem volt, bár utólag lehet, hogy nem ez volt a legjobb stratégia. Ha viszont hibáztunk, az az én hibám volt, nem a csapaté.”

„Kár érte, mert pontokat gyűjthettünk volna. Az újraindítás után megsérült az első szárnyam is, ha az nincs, akkor nem hiszem, hogy Stroll ellen kellett volna csatázgatnom a legvégéig, vele kétszer is összekoccantunk” – tette hozzá a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: