Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 18. szerda
F1

A csapatok támogatják a hat F1-es sprintet

Nem mellesleg úgy is számolnak, hogy a megoldás csak idő kérdése és 2023-ban megduplázódik a sprintek száma - Toto Wolff, Zak Brown és Laurent Rossi is így véli.

Továbbra sem egyértelmű, hogy 2023-ban hány sprintet rendeznek majd az F1-es szezonban: a sportág vezetése hatot szeretne a mostani három helyett, de erről még többeket is meg kell győznie. Nemrég az F1-es csapatfőnökök támogatták az ötletet, de az FIA egy közleménnyel lehűtötte a kedélyeket, mondván hogy még meg kell vizsgálni ennek hatásait és utána védleges döntést hozni.

Toto Wolff, a Mercedes vezére azt mondta erről, hogy ő érti Mohammed ben Sulayemet és szerinte is alaposan meg kell rágni ezt a dolgot, meghallgatni az FIA embereinek véleményét - szerinte lesz megoldás, de egyszerűen idő kell ahhoz, hogy minden részlet a helyére kerüljön.

sprintZak Brown McLaren-főnök kiemelte, hogy már 2022-re is hat sprintről volt szó, de ez végül nem jött össze - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy részben azért, mert a csapatok emiatt emelni szerették volna a költségsapkát. Brown hozzátette, hogy alapvetően ők támogatják a tervet, mert látják, hogy mennyivel több nézőt lehet elérni a sprintekkel, amire szüksége van a sportágnak - ő is egyetért Wolff véleményével, mely szerint meglesz a megállapodás, csak az FIA-elnök még dolgozik rajta.

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója annyit tett hozzá, hogy örül annak, hogy az FIA és az F1 összedolgozik ezen a téren és közös nevezőre akar jutni, mert később már nem lehet visszatáncolni - tetszik neki, hogy van vita a kérdésről és "házi feladatot" végeznek az érintettek. Azzal viszont ő is egyetért, hogy a megoldás csak idő kérdése - vagyis úgy látja, hogy jövőre hat sprint lesz a naptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: