DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Utáltuk egymást Verstappennel, sok konfliktusunk volt

Az idei F1-es világbajnoki cím két várományosa évekig gyűrte egymást a gokartpályán, rengeteg vitás eset történt köztük és Leclerc szerint kifejezetten utálták egymást abban az időben. Mára ez azért megváltozott.

Amiatt is érdekes az idei világbajnoki harc, hogy Max Verstappen és Charles Leclerc rivalizálása gyerekkorukig nyúlik vissza: az egymás elleni gokartozás alapozta meg a viszonyukat, egymás esküdt ellenségei voltak évekig. Leclerc szerint sok minden történt közöttük abban az időszakban és utálták egymást - több millióan látták azt a videót, amelyben a két gokartos ütközött és Verstappen sportszerűtlennek nevezte Leclerc-t.

"Az a videó már elterjedt, én is több alkalommal láttam a közösségi médiában. De igen, azok nagyon jó évek voltak, ez biztos! A csatáink listája nagyon hosszú, gokartban nagyon sok volt a konfliktusunk, tényleg sok. Egymás ellen versenyeztünk négy-öt évig és minden futamon a győzelemért csatáztunk, a gokartban pedig rengeteg dolog történik. Ráadásul fiatalok és őrültek voltunk, úgyhogy abban az időszakban utáltuk egymást" - idézi Leclerc szavait a RacingNews365.com.

guys_5



A monacói szerint azóta persze már más a viszonyuk és bár az F1-es pályán is összeakadtak néha, de egyelőre nem kerültek egymással különösebb konfliktusba.

"Mindketten elértük az álmunkat, vagyis hogy az F1-ben versenyezhessünk, szóval a kapcsolatunk megváltozott azóta. Szerintem mindketten mosolyogva tekintünk vissza azokra az évekre. Alapvetően mindketten az egymás elleni harccal töltöttük a gokartos éveinket, mindketten arról álmodtunk, hogy eljutunk az F1-be, most pedig az a helyzet, hogy itt küzdünk a vb-címért. Ez menő, szeretek Max ellen harcolni, mindig a határon van és nagyon élvezem. Remélem, hogy ez ilyen is marad a szezon során" - tette hozzá a Ferrari vb-éllovasa. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: