Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 18. szerda
F1

Hakkinen: Sokkal gyorsabb a Red Bull

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint az egyenesekben annyival gyorsabb a Red Bull, hogy azzal muszáj kezdenie valamit a Ferrarinak - eddig egyértelmű a helyzet szerinte.

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint teljesen egyértelmű jelenleg a Red Bull fölénye, Miamiban messze a Ferrari előtt járt az energiaitalos istálló, úgyhogy azonnali válasz kell a maranellóiaktól, ha nem akarják elherdálni az előnyüket. A Red Bull megbízhatósági problémái miatt Charles Leclerc az egyéni tabellán még 19 ponttal vezet Max Verstappen előtt, a konstruktőri versenyben viszont Barcelonában már könnyedén bekövetkezhet a helycsere, ha nem javul fel a Ferrari.

"Ez egy újabb fontos győzelem volt Maxtól és ha azt vesszük számításba, hogy minden olyan futamot megnyert idén, amelyeken nem esett ki, akkor mondhatjuk, hogy a Red Bull csomagja egyértelműen gyorsabb a Ferrariénál" - írta Hakkinen az Unibeten megjelent szokásos futamértékelőjében.

mika"Max versenye nagyon erős volt. Jót rajtolt, rögtön átlépte Carlos Sainzot, majd a kilencedik körben tökéletesen hajtotta végre a Charles Leclerc-rel szembeni előzését is. A Red Bullnak olyan előnye volt az egyenesben a Ferrarival szemben, hogy Charles még a nyitott DRS-sem sem tudott visszajönni Maxra. A biztonsági autó után is keményen próbálkozott, de Max simán levédekezte és meglógott, teljességgel uralta a futamot" - magyarázta a finn.

"A Ferrari fejlesztéseket visz Barcelonába és Charles-nek, valamint Carlosnak nagy szüksége is van ezekre: sokkal több teljesítmény kell az autótól, mert a Red Bull nagyon erős. Ott egyedül a megbízhatóság lehet gyengeség, de ha azt megoldják, akkor a Ferrari élete nehézzé válik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: