Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 18. szerda
F1

Norris: Az FIA nem figyel oda ránk

A McLaren brit F1-es pilótája szerint hiába tesznek javaslatot, nem történik semmi, legalábbis Miamiban ez volt a tapasztalat - ez így nem működik, mert ők vezetik az autókat, figyelni kellene rájuk.

A versenyzők finoman szólva sem voltak elégedettek a most debütáló Miami Nagydíjjal, sem a vonalvezetés, sem az aszfalt minősége nem igazán tetszett a mezőnynek, erre jött rá Carlos Sainz és Esteban Ocon kemény ütközése, ahol a biztonsági falat hiányolták. A pilóták már pénteken felemelték a szavukat a hiányosságok miatt, de az FIA akkor mindent lesöpört, nem akart megváltoztatni semmit. Lando Norris szerint viszont ez nem maradhat így.

"Szerintem valószínűleg átbeszéljük ezeket a pilótákkal és az FIA-val a következő napokban vagy Barcelonában" - mondta a McLaren britje a nemzetközi sajtónak.

landonorris"Tanulunk a hibákból és azt remélem, hogy ők is tanulnak abból, ami történt. Szerintem mi pilótaként kicsit másképp értelmezzük a dolgokat, mint azok, akik nem vezetik az autókat. Fontos, hogy amikor tanácsot adunk, akkor azt meghallgassák és történjen is valami. Szerintem súlyosabb következménye lehetett volna annak, hogy nincs ott a Tecpro fal" - utalt a biztonsági kérdésekre Norris.

Ocon szerint egyébként a pilóták kéréseit folyamatosan semmibe vette az FIA a hétvége folyamán, Norris pedig egyetért francia kollégájával. "Főleg, miután egy eset már megtörtént... mondtunk valamit, de semmi sem történt, aztán megtörtént még egyszer és még rosszabbul alakult a helyzet. Szerintem oda kellene ránk figyelni, mert mi vezetjük az autókat és bizonyos dolgokat mi tudunk jobban az FIA-nál, bizonyos dolgokat pedig ők. Többet kellene együtt dolgoznunk, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy hallgatnának ránk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: