Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 1. szombat
F1

A hetedik hely már csalódás az Alfa Romeónál

Csupán három másik csapat végzett Valtteri Bottas előtt Miamiban, az istálló mégsem elégedett, hiszen az ötödik helyezés elérhető lett volna – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

 Valtteri Bottas magabiztosan tartotta az ötödik pozíciót a Miami Nagydíj nagy részében: csak a két Red Bull és két Ferrari haladtak előtte. A biztonsági autós fázis azonban eltüntette előnyét a két Mercedeshez képest, de az idei legjobb helyezés, az imolai ötödik pozíció megismétlését végül vezetői hiba akadályozta meg: Bottas Lewis Hamilton és George Russell párharcát figyelte, ezért szélesen fordult, a falhoz ért a 17-es kanyarban, a két ellenfél pedig megelőzte.

„Jelzi, mekkora előrelépést tettünk meg idén, hogy kissé csalódottak vagyunk a hetedik hellyel, ami önmagában nagyon jó eredmény lenne” – nyilatkozta a nagydíj kapcsán Frederic Vasseur. „Nagyon erősek voltunk, a futam nagy részében pedig kényelmesen az ötödik helyen haladtunk, csak a két Red Bull és Ferrari mögött. A biztonsági autó időzítése rossz hatással volt ránk, lenullázta Valtteri előnyét a két Mercedeshez képest. Hat pontot hazahozni így is pozitív eredmény, újabb megerősítés bajnoki pozíciónknak, de tudjuk, hogy ennél többet is fejlődhetünk.”A konstruktőrök között az Alfa Romeo 31 pontjával az ötödik helyen áll, öt egységgel megelőzve a fő ellenfelet, az Alpine-t. A pontok oroszlánrészéről Bottas gondoskodott a szezon folyamán, Guanyu Zhou továbbra is csak a szezonnyitón szerzett egy egységével rendelkezik – a csapatfőnök szerint ő is harcolhatott volna a pontszerzésért, ha nem esik ki műszaki hiba miatt a verseny korai szakaszában.

„Az irány, amerre tartunk, egyértelmű és pozitív. Tudjuk, hogy versenyképesek lehetünk valamennyi hétvégén, és arra törekszünk, hogy folytassuk a harcot, és még sikeresebbek legyünk a következő fordulókon” – mondta el Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: