DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A hetedik hely már csalódás az Alfa Romeónál

Csupán három másik csapat végzett Valtteri Bottas előtt Miamiban, az istálló mégsem elégedett, hiszen az ötödik helyezés elérhető lett volna – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

 Valtteri Bottas magabiztosan tartotta az ötödik pozíciót a Miami Nagydíj nagy részében: csak a két Red Bull és két Ferrari haladtak előtte. A biztonsági autós fázis azonban eltüntette előnyét a két Mercedeshez képest, de az idei legjobb helyezés, az imolai ötödik pozíció megismétlését végül vezetői hiba akadályozta meg: Bottas Lewis Hamilton és George Russell párharcát figyelte, ezért szélesen fordult, a falhoz ért a 17-es kanyarban, a két ellenfél pedig megelőzte.

„Jelzi, mekkora előrelépést tettünk meg idén, hogy kissé csalódottak vagyunk a hetedik hellyel, ami önmagában nagyon jó eredmény lenne” – nyilatkozta a nagydíj kapcsán Frederic Vasseur. „Nagyon erősek voltunk, a futam nagy részében pedig kényelmesen az ötödik helyen haladtunk, csak a két Red Bull és Ferrari mögött. A biztonsági autó időzítése rossz hatással volt ránk, lenullázta Valtteri előnyét a két Mercedeshez képest. Hat pontot hazahozni így is pozitív eredmény, újabb megerősítés bajnoki pozíciónknak, de tudjuk, hogy ennél többet is fejlődhetünk.”



A konstruktőrök között az Alfa Romeo 31 pontjával az ötödik helyen áll, öt egységgel megelőzve a fő ellenfelet, az Alpine-t. A pontok oroszlánrészéről Bottas gondoskodott a szezon folyamán, Guanyu Zhou továbbra is csak a szezonnyitón szerzett egy egységével rendelkezik – a csapatfőnök szerint ő is harcolhatott volna a pontszerzésért, ha nem esik ki műszaki hiba miatt a verseny korai szakaszában.

„Az irány, amerre tartunk, egyértelmű és pozitív. Tudjuk, hogy versenyképesek lehetünk valamennyi hétvégén, és arra törekszünk, hogy folytassuk a harcot, és még sikeresebbek legyünk a következő fordulókon” – mondta el Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: