DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem számítottak pontszerzésre a Williamsnél

A stabil előrelépésben bíznak a Williams alakulatánál, miután Alexander Albon a kilencedik helyen zárt Miamiban. A brit-thai pilóta szerint a csapatnál nem hittek a pontszerzésben.

Bár az edzések és a kvalifikáció után nem sok esély mutatkozott rá, az Ausztrál Nagydíj után ismét pontszerző helyen zárt a Williams egyik pilótája. Ahogyan Melbourne-ben, úgy ezúttal is Alexander Albonnak köszönhetik mindezt, aki úgy véli, bőven van még potenciál az autójukban.

„Ismerjük azokat a területeket, ahol hiányosságaink vannak, és azt hiszem, általánosságban is tudjuk, hol vagyunk gyengék. Bizonyos kanyarokban ez tényleg egyértelmű, de vannak olyan kanyarok, ahol ugyanolyan gyorsak vagyunk, mint a többi autó” – mondta Albon a RacingNews365 számára.



A grove-i alakulat versenyzője elárulta, egy fogadást kötöttek a csapattal a futam előtt, ám a legtöbben már inkább szeretnének kihátrálni ebből. Albon Miami előtt ismét vörösre festette a haját, mivel úgy véli, ez szerencsét hoz, a legutóbbi futam előtt pedig abban fogadott a csapattal, hogy mindenki az övéhez hasonló frizurát kap, ha behozza pontszerző helyre az autót.

„Bementem a mérnöki szobába, és mindenki elkezdte visszavonni, amit korábban mondott, állítólag azt hitték, hogy egy dobogóról volt szó. Megmondtam nekik, hogy nem, nem volt az!” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: