DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A csapat feladata dönteni, nem is értettem őket

A Mercedes tudja, melyik autó hol áll a pályán, nekik kell dönteniük a bokszkiállásról, érthetetlen, miért adták a versenyző kezébe a választást – tette szóvá a Miami Nagydíj után a hatodik helyezett.

Lewis Hamilton pályafutása legrosszabb versenyeredményét érte el az Egyesült Államokban, egy pozícióval a csapattárs George Russell mögött. A Mercedesek közti sorrend fordított is lehetett volna, ha a biztonsági autót kihasználva Hamilton második kiállásra érkezik, így frissebb abroncsokkal rendelkezik a végén. A Mercedes Hamiltonra bízta, kijön-e cserére, ami már akkor sem tetszett a versenyzőnek, a leintés után pedig ugyancsak szóvá tette.

„Az igazat megvallva, nem tudom” – mondta futam utáni nyilatkozatában, mikor az esetről kérdezték. „Abban a helyzetben én nem tudom, hol állnak a többiek, a csapat mégis azt mondta, hogy én döntsek. Nekem viszont nincs információm, hogy ilyen döntést meghozzak. Ez az ő munkájuk lenne, nekik kellene dönteniük rólam, ők ismerik a részleteket, nem én, ezért rájuk kellene támaszkodnom. Nem is igazán értettem.”



A brit abban a pozícióban ért célba, ahonnan elstartolt, de már a futam elején a nyolcadik helyről kellett visszazárkóznia. Ráadásul a rajt után Fernando Alonsóval is összeértek a kerekek, Hamilton pedig eleinte meg volt győződve róla, hogy az autó sérült.

„Nem tudom pontosan, de az érzés nem volt ugyanaz, mint előtte, a rajtrácsra vezető körökben. A csapat biztosan ellenőrzi majd, elég erős ütés volt” – beszélt az incidensről Hamilton. Versenyét így összegezte: „Megtettem, amit csak tudtam. Kicsit balszerencsés voltam a biztonsági autó miatt, de csapatként erős pontokat szereztünk ma, sikerült célba érnünk, jó a megbízhatóságunk. Várom, hogy egyszer előrelépjünk majd, ami egyelőre nem történt meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: