DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Barcelona után hoz döntést az autóról a Mercedes

Toto Wolff elmagyarázta, hogy mi a Mercedes dilemmája az idei autóval, annak koncepciójával kapcsolatban - papíron ez a jó megoldás, de a pilóták nem tudnak vele gyorsan menni és nem lehet belőle kihozni a maximumot.

Arról kapott kérdést Miamiban Toto Wolff, a Mercedes vezére, hogy vajon visszatérnek-e a szezon előtt látott koncepcióhoz az idei autóval - mint ismert, a barcelonai teszten még egy teljesen más autóval köröztek, majd Bahreinre kapták elő a "megszüntetett" oldaldobozokat. Az autó nem működik jól, a delfinezés a fő problémája, de más gondokkal is küzd, Wolff pedig nem zárta ki, hogy visszaváltsanak az eredeti tervekre - habár hangsúlyozta, hogy nem ebbe az irányba akarnak menni.

"Nos, semmit sem zárok ki, de úgy hisszük, ez a megfelelő út, amelyen haladnunk kell és a mérnökeink már több nagyszerű autót is megalkottak a múltban. A következő helyszín, Barcelona egyértelműen az a helyszín lesz, ahol összehasonlíthatjuk ezt a koncepciót azzal, amivel februárban köröztünk ott, és több adatot gyűjthetünk. Ugyanakkor már kezd idegesíteni, hogy mindig ezt ismételgetem: adatokat és tapasztalatokat gyűjtünk, de ez fizika és nem misztikum" - mondta a kérdésről Wolff.

-00122014_564



"Nem szemezünk a szomszédasszonnyal. Mielőtt koncepciót váltanánk, meg kell értenünk, hogy ez hol csúszott félre, mi jó benne és mi a rossz. Én azt kérem, hogy Barcelona után tudjunk erre válaszolni, mert ott lehet igazán összehasonlítani a kettőt. Ott kérdezhetjük azt magunktól, hogy elrontottuk-e vagy sem. Az világos, hogy az autóban megvan a potenciál, gyors, de ezt ki is kell hoznunk belőle" - magyarázta.

"Ezt az autót szuper nehéz vezetni és nagyon szűk tartományban működik, illetve inkább nem működik. Nehéz vezetni, nehéz kiszámítani, de ezeket a kilengéseket az adatokban nem látjuk. Sosem voltunk még olyan helyzetben, hogy az adatok nem egyeznek a pilóták érzéseivel. Ez tovább nehezíti a dolgot. De a régi koncepció papíron sokkal lassabb ennél" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: