DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: Nem volt könnyű visszaszereznem az önbizalmamat

Úgy tűnik, Carlos Sainz végre megkönnyebbülhet, hiszen a sorozatos balszerencse és baleset után Miamiban az első sorból rajtolhat csapattársa, Charles Leclerc mellől.

A Ferrari az idei szezonban erőn felül teljesít, és bár Carlos Sainz nem tud csapattársa fölé emelkedni, mögötte kullogva azért rendre igyekszik szállítani a pontokat a csapatnak. Noha eddig szinte minden versenyhétvégén balesetezett, amikor elkerüli a balszerencse, odateszi magát. Így volt ez a Miami Nagydíj kvalifikációján is, ahol bár Charles Leclerc-t nem tudta maga mögé utasítani, Max Verstappen hibája miatt vasárnap a második rajtkockából rajtolhat a spanyol.

„A tempó így is megvan, gyors vagyok a pályán, de nyilván csalódottnak érzem magam, hisz az ember nem így akarja elkezdeni a hétvégét, nem akar pluszmunkát adni a szerelőknek. Mindenkinek nehéz péntek estéről gondoskodtam” – nyilatkozta a második szabadedzést követően Sainz, aki mára úgy érzi, sikerült minden tekintetben felépülnie a tegnapi balesetből. 

 



„Egyáltalán nem volt könnyű visszaszerezni az önbizalmamat egy ilyen nehéz pályán, de szerencsére nyugodt tudtam maradni és sikerült jó köröket futnom. Ugyan ez a teljesítmény nem volt elég a pole-pozícióhoz, de ha azt nézzük, hol voltam tegnap, kiegyezem a második hellyel” – kezdte a spanyol az időmérő leintése után. 

Mint mondta, érdekes futamra számít, több okból kifolyólag is. „Holnap érdekes napunk lesz, tekintve, hogy mi történt eddig a hétvége során. Még nem futottam hosszú etapot, fogalmam sincs, hogy viselkedik az autó teletankkal, így holnap lesz először alkalmam kipróbálni ezt. Komoly kihívás lesz, de magabiztosnak érzem magam az autóban, nagyon jó itt vezetni, úgyhogy szerintem jó munkát tudunk majd végezni” – zárta bizakodva gondolatait Sainz.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: