DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Több szponzor is érdeklődik a Haas iránt

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a Haas istállóját a támogatók oldaláról. Az amerikai alakulat szinte folyamatosan a pontszerző zónában található, de a csapatfőnök szerint más is van a háttérben.

A tavalyi szenvedés után, idén kiváló formát mutat a Haas istállója, mely jelentős előrelépést tett az előző esztendőben mutatott teljesítményhez képest. Bár az év elején ismét nehéz helyzetbe kerültek, amikor elveszítették korábbi támogatójukat, Günther Steiner szerint jelenleg jó néhány érdeklődővel tárgyalnak.

A Haas csapatfőnöke szerint ebben az is közrejátszik, hogy jövőre már három futamot rendeznek az Egyesült Államokban.



 

„Láttam ennek a hatását. Sokkal több érdeklődést kaptunk a partnerségek, a szponzoráció iránt, de most némi időre van szükségünk, hogy lássuk, miként alakulnak a dolgok. Az biztos, hogy a mostani futam Miamiban, és a jövő évi Las-Vegasban mindezt segíti. Nem sietünk, a sport pedig jelenleg jó helyen van” – idézte Steiner szavait az F1i.com.

A szakember úgy gondolja, kell egy kis idő, amíg tisztán látnak, és a szponzorok is rájönnek, hogyan tudják kihasználni a potenciális lehetőségeiket.

„Tavaly kezdett igazán felpörögni a dolog, szóval egy kis időbe telik, amíg a csapat számára is beindul az egész. Az első évben van érdeklődés iránta, és aztán ezt az érdeklődést tudjuk eljuttatni a potenciális szponzorokhoz, hogy beszálljanak, de nem hiszem, hogy jobban kellene támaszkodnunk a helyi szponzorokra. Ott van a Haas CMC és a Haas szerszámgyártó cége, mindkettő amerikai vállalkozás, és nem lehetsz náluk amerikaibb” – zárta gondolatait Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: