DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

AFM május: Mélyponton a Mercedes

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben értékeltük az élen zajló Ferrari–Red Bull csata fejleményeit, illetve a Mercedes helyzetét is elemeztük.

Egy ide, egy oda – így billeg az F1-es erősorrend élén a Ferrari és a Red Bull küzdelme. Az egyik futamon még úgy tűnik, hogy dominálnak Charles Leclerc-ék, a következőn viszont visszavág a világbajnok Max Verstappen, míg a maranellóiak hibáznak. Miért történik ez, mit lehet belőle kiolvasni, mire kell nagyon figyelnie Leclerc-nek és a Ferrarinak? Többek között ezzel a kérdéskörrel is foglalkozunk az Autósport és Formula Magazin májusi lapszámában, amelyben azt is megpendítjük, hogy a Red Bull elkezdte a pszichológiai hadviselés felépítését is az új riválissal szemben.

008-009 - RB vs Ferrari



Mégpedig azért, mert ez a világbajnoki harc kétszereplőssé vált és úgy fest, hogy ez nem is fog változni: a Mercedes képtelen úrrá lenni a problémáin és nem tud beleszólni ebbe a küzdelembe. Miért lőtt mellé a világbajnok istálló, mik a fő gondok, mi történik Lewis Hamiltonnal, miért örülhet valamelyest a kialakult helyzetnek George Russell és mik nehezítik az útvesztőből való kiútkeresését Toto Wolff csapatánál? Ezekre is igyekeztünk választ adni.

012-013 - Mercedes

Ugyan lapzártánkig nem érkezett hivatalos bejelentés a Volkswagen részéről, de helyszíni információink alapján körbejártuk, hogy mi zajlik a háttérben a német gyártónál – jön, de hogyan jön, miért jön, miért késik az a bizonyos bejelentés, miért nincs szó szerint kimondva, hogy igen, a Volkswagen beszáll a Formula–1-be?

018-019 - VW

Ezek mellett exkluzív interjút készítettünk Emerson Fittipaldival, Miami kapcsán írt történelmi cikkünkben visszatekintettünk az amerikai F1-es helyszínek eddigi sorsára, de természetesen ezúttal is beszámoltunk minden olyan eseményről is, ami a száguldó cirkuszon kívül történik. A MotoGP-ben egy új és veszélyes trend kezd elharapódzni, ennek lényegét és megoldását boncolgattuk, a helyszínen követtük végig a WRC horvátországi futamát, Szabó Krisztián véleményrovata a túraautózásról szól, de összefoglalókkal, értékelésekkel, interjúkkal jelentkezünk a hazai autósport bőséges április hónapjáról is: rali, ralikrossz, autókrossz, tereprali, gyorsasági és gokart is található magazinunkban.

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula.hu webshopjában, digitális formában is előfizethető erre a linkre kattintva, de a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: