DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

A Mercedesnél még hisznek az idei autóban

Bár elismeri a gondokat, Toto Wolff igyekezett megvédeni a német márka 2022-es koncepcióját. A csapatfőnök szerint bízniuk kell a további fejlesztések sikerében.

Az utóbbi évek dominanciája után, a Mercedes idén jelentősen visszaesett a mezőnyben. A konstruktőri címvédőnél próbálják reálisan látni a helyzetüket, ugyanakkor a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a versenygépükből.

Toto Wolff tisztában van azzal, hogy bizonyos területeken fejlődniük kell, ám szerinte van még potenciál az autóban.



„Minden jó és minden rossz főként a padlólemezen múlik. Vannak érdekes ötleteink, amelyeket kipróbálunk és feltárunk a következő néhány versenyen, hogy aztán dönthessünk. Nem mondanám, hogy rendben van a jelenlegi koncepció, de meg kell tudnunk, hogy melyek azok a részek, amik egyszerűen nem működnek a szabályokkal. Nem kell kidobni azt, ami jó, de ha vannak olyan alapvető területek, amelyek nem teszik lehetővé, hogy kibontakoztassuk azt a potenciált, ami szerintünk az autóban rejlik, akkor nyilvánvalóan változtatnunk kell” – idézte Wolff szavait a GP Fans.

A Mercedes egyik legnagyobb gondja jelenleg a delfinezés jelensége, mely nagymértékben hátráltatja őket, ám a folytatásban hoznak néhány új fejlesztést, amitől sokat várnak.

„Nagyon hiszünk abban, hogy az a tudomány, amit jelenleg alkalmazunk, segíteni fog nekünk, és minden jóval rendelkezünk az aerodinamikát illetően. Ezt eddig nem tudtuk kihasználni a problémák miatt, szóval, ha képesek leszünk orvosolni a gondokat, akkor javulhat a köridőnk, de ha nem, akkor más elképzelésre lesz szükség” – zárta gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: