DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda már finomabb a rádióban

Az AlphaTauri japánja újoncévében elhíresült rádiós káromkodásairól, saját bevallása szerint azonban idén mintha kicserélték volna. Sokkal higgadtabbnak érzi magát.

Amikor Lando Norris egy rajongói kérdésre azon elmélkedett, kikből is rakná össze a tökéletes versenyzőt, Yuki Tsunodát is megemlítette, mint a „rádiós összetevő.” A fiatal japán pilóta már Formula-2-es korszakában is a rendszeres káromkodást tartotta egyik gyengeségének, F1-es újoncévében pedig nem is hazudtolta meg magát.

Tsunodát azóta az AlphaTauri igyekezett megregulázni, főnöke, Franz Tost például Olaszországba, a csapat gyárának közelébe költöztette, és szigorú napirendet írt elő neki. Úgy tűnik, a kiképzés kezdi éreztetni hatását, a pilóta ugyanis úgy látja, rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben. Többek között a tekintetben is, hogyan bánik a szavaival a csapatrádióban, de versenyzőként is érettebbé vált.



„Sokkal kontrolláltabb vagyok, mint tavaly ilyenkor. Egy éve a szezon ezen szakaszában nem ez volt a jellemző. Nem tudtam, mit csinálok, minden egyes körben túlerőltettem, aztán történtek bizonyos dolgok” – idézi Tsunodát a RacingNews365 portál. A japán viszont még a rosszban is megtalálta a jót. „Mindez sokat fejlesztett rajtam. Versenyzőként sokat tanultam akkoriban. Képes voltam szintet lépni, így már pontszerző is vagyok. Ez masszív előrelépés, különösen a versenytempó tekintetében.”

„A rádióban talán még mindig kiabálok, de már nem nyomom meg annyiszor a gombot közben” – folytatta. „Tavalyhoz képest ez is komoly változás. De még mindig eléggé le kellene higgadnom. Rájöttem, hogy nincs értelme üvöltözni” – fogalmazott Tsunoda, aki úgy tapasztalta, hamarabb célt ér, ha nyugodtabb hangon kommunikál a csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: