DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Newey elmondta, hogy miért más idén fejleszteni

Adrian Newey szerint most más ütemben kell fejleszteni, mint a korábbi években - ők úgy gondolják, hogy hullámzóak lesznek az erőviszonyok köztük és a Ferrari között.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég arról beszélt, hogy szerinte a Ferrari nem fogja tartani azt a fejlesztési tempót, amit a Red Bull diktál - így reagált az imolai eseményekre. Adrian Newey, a csapat főtervezője szerint viszont bármi elképzelhető, az egyik hétvégén ilyen, a másik hétvégén olyan erőviszonyok lesznek majd a szezon során.

"Igen, Imolában valószínűleg a mi autónk volt a leggyorsabb, de az is világos, hogy Melbourne-ben nem. Szerintem ez most olyan lesz idén, mint tavaly a Mercedesszel: az egyik pálya az egyik autónak kedvez majd, a másik a másiknak. Nehéz megjósolni, négy futam telt el, de nagyon közel vagyunk egymáshoz" - mondta Newey az F1 Nation Podcastben.

new_1



"Az biztos, hogy a fejlesztések fontosak lesznek. Ezen felül idén figyelni kell a költségsapkára, ami bonyolítja a dolgokat, mert minden fejlesztést a megkötések szerint kell elvégeznünk. Most valószínűleg döntéseket kell hoznunk: amiket korábban csak úgy bemutattunk, azokkal most egy kicsit tovább kell várnunk, hogy egy komplett csomagot mutathassunk be. Nem fér bele az, ami a korábbi években, hogy minden futamra jött valami" - magyarázta a szakember.

Ami pedig a soron következő Miami Nagydíjat illeti:

"Már dolgoztunk rajta a szimulátorban, de az a baj, hogy ha az aszfalt minősége vagy a rázókő pontos magassága nincs meg, akkor nehéz jól szimulálni. Melbourne-ben is azt hittük, hogy jók leszünk, aztán nem így történt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: