DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Vajon Hamilton itt lesz még a szezon végén?”

Előbb vagy utóbb minden bajnoknak elege lesz az sikertelenségből Jacques Villeneuve szerint. Az 1997-es világbajnok úgy gondolja, Lewis Hamilton hamar megunhatja a Formula-1-et.

Véget ért a Mercedes 2014-ben kezdődött dominanciája a sportágban az idei új aerodinamikai szabályoknak köszönhetően. Jelenlegi a Ferrari és a Red Bull tűnik a két legerősebb csapatnak, mögöttük pedig elég nagy kavarodás van a mezőnyben.

A német istálló már a motorerőt érintő fölényében sem bízhat, az idei autóval pedig eléggé szenvednek. George Russell és Lewis Hamilton is elcsíptek eddig két dobogós helyet, de ezekhez némi szerencsére is szükség volt. Jacques Villeneuve szerint a hétszeres bajnok könnyen úgy dönthet, hogy a szerződése ellenére, már akár idén elhagyja az F1-et.

„Vajon Hamilton kettő vagy három év múlva is itt lesz még? Megvárja egyáltalában az idei szezon végét? Nem láthatunk bele valakinek a fejébe, lehet levert és depressziós, vagy lehet, hogy képtelen feldolgozni a győzelem hiányát. Ebben az esetben itt az ideje, hogy úgy döntsön, jobb az élet versenyzés nélkül. Meglepődtünk ugyan, de előfordult már a múltban, hogy a bajnokoknak néha egyszerűen elegük lett ebből” – idézte Villeneuve szavait a PlanetF1.



A Williams korábbi világbajnoka azt is felvetette, hogy a Mercedes számára hátráltató tényező lehet egy olyan sztár, mint Hamilton.

„Meg kell tanulniuk veszíteni. Évekig a földbe döngöltek mindenkit, ha valaki közelebb került, csak ráléptek a gázra. Idén már nincs meg az előnyük. George Russell jó munkát végez az esélytelen szerepében, amit a Williamsnél megtanulhatott, míg Hamiltonnak mindig volt miért küzdenie. Nem tudom, hogyan fogják ezt kezelni, Imolában már láthattuk, hogy Toto Wolff nehezen tudta kontrollálni magát. A futam utáni rádióüzenete sokatmondó volt. Ez nem csak Hamiltonnak szólt, hanem az egész világnak. Egy rossz eredmény Russell számára nem generál kritikát, de Hamiltonnak igen” – folytatta a kanadai pilóta.

„Ez a kockázata annak, ha egy ilyen megasztár van a csapatban. Hamilton nem volt a megfelelő ritmusban az elejétől kezdve ezen a hétvégén, mintha nem tudott volna küzdeni. Nem lesznek továbbra is ilyen szörnyű hétvégéi, és meg fogja verni Russellt, de nem lesz könnyű most a Mercedes csapatfőnökének lenni. A poszterfiúdat választod, a nemzetközi bajnokodat, aki megapénzbe kerül, vagy az ígéretes tehetségnek fejleszted az autót? Nagyszerű, ha egy ilyen sztár nyer és nyilvánosságot kap, de ha nem, akkor nagyobb a visszhang. Egy bajnoknak nincs joga ahhoz, hogy ne legyen versenyképes” – zárta gondolatait Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: