DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel fél a történelmi pályák elvesztésétől

A nagy múlttal rendelkező pályák miatt aggódik a négyszeres világbajnok. Sebastian Vettel úgy véli, szörnyű lenne, ha olyan helyszíneket veszítene a sportág, melyek már régóta a naptárban vannak.

Változik a versenynaptár összetétele, miután Las Vegas érkezésével jövőre már három versenyt rendeznek az Egyesült Államokban, de a hírek szerint Dél-Afrika visszatérésére is jó esély mutatkozik. Az Aston Martin német pilótája szerint nagyszerű, hogy az F1 új helyszínekre akar ellátogatni, ugyanakkor nem tartja jó iránynak, hogy eltávolodnak a történelmi pályáktól.

„Szerintem mindig izgalmas új helyekre menni, feltéve, hogy azok tényleg megfelelőek a számunkra. Nyilvánvaló, hogy Amerikában nem volt versenyünk, aztán Austin bekerült a naptárba, ami nagyon izgalmas volt, és nagyszerű versenyként vált ismertté. Talán egy másik kiváló példa Szingapúr, előtte sosem voltunk ott korábban, és most örülünk, hogy idén visszatérhettünk, mert ez volt az első éjszakai futam” – idézte Vettelt az F1i.com



„Nyilvánvalóan reméled, hogy minden új hely, ahová elmész, egy pluszt jelent, de nem akarod elveszíteni azokat sem, ahová már régóta jársz. Szóval szörnyű lenne, ha Melbourne kiesne a naptárból, és elveszítenénk a legfontosabb pályákat Európában” – folytatta.

A növekvő érdeklődés miatt korábban az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali már utalt arra, hogy egyes pályák akár felváltva rendezhetnék a versenyeket, ez pedig már Vettelnek is tetszene.

„Pénzügyi érdekek fűződnek az új helyszínekhez, ahová megyünk, és végső soron az F1 egy üzlet, de azt hiszem, számunkra ez egy sport, ami a szenvedélyünk. Szóval nem üzletként tekintünk rá, inkább sportként, ezért a pályák is jelentenek valamit a történelmük vagy a hagyományaik miatt. Szerintem egyfajta keveréknek kellene létre jönnie. A felfedezés mellett ragaszkodni kell azokhoz a helyekhez, amelyeknek történelmük van, és nagy rajongótáborral rendelkeznek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: