DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ezért lépett szintet idén Leclerc

Van egy fontos változás az utóbbi két évhez képest, ami jót tett a ferrarisnak - volt már korábban hasonló helyzetben, de az F1-ben most először tapasztal ilyet. Magabiztosan várja a fejlesztéseket.

Álomkezdést produkált Charles Leclerc: a Ferrari monacói klasszisa három versenyhétvége alatt a megszerezhető 78 pontból 71-et begyűjtött, két győzelmet aratott, egyszer második lett és mindháromszor elvitte a leggyorsabb körért járó bónuszpontot. Ugyan a tavalyi szezonban alulmaradt házon belül Carlos Sainzcal szemben, idén eddig szintet lépett - azt is elmondta, hogy miért:

lec2



"Nyilván más a mentalitás az előző két évhez képest, mert tudom, hogy most olyan autó van alattam, ami képes nyerni. Nem kell túlvállalnom dolgokat vagy valami extrém különlegeset és látványosat alkotnom ahhoz, hogy nyerjek egy-két pozíciót, mert tudom, hogy benne van az autóban, csak el kell végeznem a dolgomat. Persze voltam már hasonló helyzetben az utánpótlás-kategóriákban, de az F1-ben ez sokat jelent, főleg az utóbbi évek után és főleg a Ferrarinál" - idézi Leclerc szavait a Motorsport-Week.

"Nehéz lesz tartani a lépést a fejlesztéseknél a Red Bull-lal, de ugyanarról a csapatról beszélünk, amely megalkotta ezt az autót, úgyhogy magabiztos vagyok. Jönnek is a fejlesztések és biztos vagyok benne, hogy a jó irányba fognak minket vinni. Az elmúlt években is jól reagáltunk a gondjainkra, hamar léptünk, jól elemeztük ki a hétvégéket. A srácok pedig nagyszerű munkát végeztek Maranellóban" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: