DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Stroll szerint kínos volt az ütközés, Latifi szerint nincs miről beszélni

Nem feltétlenül egyezik a két fél véleménye a Q1-ben történt balesetről: Lance Stroll szerint Nicholas Latifi hirtelen meg akarta őt előzni, utóbbi szerint egyértelmű a helyzet.

Furcsa balesettel ért véget Lance Stroll és Nicholas Latifi időmérője. Az Aston Martin éppen elkészült Stroll nem sokkal korábban, a harmadik szabadedzésen összetört autójával, de a kanadai nem tudott jó kört futni, majd amint elment az őt elengedő Latifi mellett, elvette a gázt és megszakította a kört. Baj viszont abból lett, hogy egyáltalán nem nézte a tükröt, a pálya közepén gurult az Albert Park egyik legszűkebb részén, majd körülnézés nélkül elindult jobbra - ahol a felvezető, előkészítő körét teljesítő Latifi éppen megpróbálta őt visszaelőzni.

Az Aston nekicsattant a Williams bal hátuljának és bár szerencsére a versenyzőknek nem lett bajuk, az anyagi kár jelentős, a nap pedig mindkettejük számára véget ért.

pfff



"Láttam a videót és megpróbált megelőzni hirtelen a pályának egy nagyon kényes pontján. Szerintem ami történt, az egyszerűen csak nagyon kínos volt volt. Ő a semmiből hirtelen megpróbált megelőzni és ott nagyon szűk lesz a pálya a jobb oldalon. Aztán összeértünk" - idézi Stroll véleményét a Sky Sports.

"Láttam, hogy megszakította a körét, szóval próbáltam folytatni a magam felvezető körét, ő pedig simán nekem jött. Ez egyértelmű a videóból is, nincs miről beszélni" - értékelte az eseményeket Latifi.

A versenyfelügyelők hamarosan döntést hoznak az ügyben...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: