DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Albont kizárták az időmérőről

Nem tudott mivel védekezni a Williams, Alexander Albont kizárták az Ausztrál Nagydíj időmérőjéről - a futamon természetesen ott lehet.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Ausztrál Nagydíj versenyirányítása beidézte a Williams csapat képviselőjét egy meghallgatásra, mivel a csapat megsértette az FIA technikai szabályzatának 6.5.2-es cikkelyét.

Az FIA arról tájékoztatta az illetékeseket, hogy Alexander Albon autójából az időmérő után nem sikerült kinyerni az előírásoknak megfelelő mennyiségű üzemanyagot. Albonra a Q1 végén rászólt a csapat, hogy azonnal állítsa meg az autót, aki így is tett, de az ellenőrzés során egy liter helyett csak 0,33 liter üzemanyagot tudtak levenni a Williamsből. 

-00122008_609



Mivel a csapat nem tudott mivel védekezni, a szabály pedig teljesen egyértelmű, így az automatikus kizárás járt ezért a vétségért. Dave Robson, a Williams "eszközök teljesítményéért felelős vezetője" szerint elszámolták magukat, a piros zászlós megszakítás utáni kapkodásban nem tankolták meg eléggé az autót és az erőltetett kivezető körben túl sok üzemanyagot égetett el a Williams - nincs mit tenni, nem volt meg az egy liter, így Albont kizárták.

A brit-thai pilóta egyébként a 16. helyet szerezte meg a kvalifikáción, ezt vesztette el, de a futamon elrajtolhat, miután ezt a csapat kérvényezte, az FIA pedig jóváhagyta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: