DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Most érdemes fogadni Lewisra”

Damon Hill szerint jelenleg elég magas a szorzó Lewis Hamiltonra ahhoz, hogy érdemes legyen fogadni rá - ott lehet a mixben a Mercedes is a szezon folytatásában.

Az első két F1-es futam alapján világos, hogy a Mercedesnek egyelőre a harmadik erő szerepe jut, de a csapat részéről többször is kiemelték, hogy ha a delfinezés problémáját sikerülne megoldani, akkor azonnal sokkal jobb helyzetbe kerülnének. A hírek szerint Imolára már érkezik is egy fejlesztési csomag, így "csak" Melbourne-t kell kibírniuk addig, és meglátjuk majd, hogy mennyi változást tudnak előidézni a frissítéssel. 

A tabellán egyelőre így sem állnak rosszul, köszönhetően elsősorban a bahreini harmadik-negyedik helyüknek - Damon Hill szerint pedig még később is lehet keresnivalójuk.

"Egy olyan csapatnál, mint a Mercedes, mindig van remény. Elrontottak valamit és abban reménykednek, hogy találnak rá megoldást, amellyel jelentős teljesítményt találnak. A másik kérdés viszont az, hogy amikor az ember ránéz az autóra, annak teljesen más az aerodinamikai filozófiája hátul, mint a többieké" - mondta a Sky Sportsnak 1996 világbajnoka.

ham2_1



"Az lehet a reményük, hogy nem követtek el alapvető hibát a tervezésnél. Az adatok szerint az autó lehetne jó, de nem tudják ezt kihozni belőle a delfinezés miatt: ezt az aerodinamikai instabilitás okozza, az autó pattogni kezd és jelentősen lecsökken a teljesítmény. Melbourne aszfaltja most jobb minőségű, kevésbé dobál, szóval most talán jobban megmutathatják magukat" - tette hozzá Hill.

Ami pedig Lewis Hamilton egyéni világbajnok esélyeit illeti: "Nem látok okot arra, hogy miért ne lenne esélye. Nyilván messze van most ettől, nagy rá a szorzó, szóval talán most érdemes Lewisra fogadni. Ahogy korábban is mondtam, nagyon hosszú lesz a szezon, a felénél már nem is fogunk emlékezni az első futamokra. Ha pedig nem lesz domináns csapat, hanem harc zajlik majd az élen, akkor senki sem tud igazán meglógni. Szóval jó esély van rá, hogy ebbe a Mercedes is bele tud majd szólni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: