DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Már a héten megegyezhet az Audi és a McLaren

Német sajtóértesülés szerint 450-ről 650 millióra emelte ajánlatát a gyártó a wokingi F1-es csapat számára és már a héten aláírhatják a szándéknyilatkozatot - a zöld jelzés pedig a hónap végén érkezhet.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Volkswagen két gyártóval, a Porsche és az Audi révén is beszállhat az F1-be 2026-tól, de az egyelőre nem eldöntött, hogy pontosan milyen formában és milyen mélységben. Az információk szerint a Porsche a Red Bull-lal bútorozik össze, az Audi pedig a McLarennel egyezkedik, de nemcsak az F1-es csapatról, hanem a komplett cégről - akkor Zak Brown McLaren-vezér ezt kategorikusan nem cáfolta, bár hozzá sem tett semmit.

-00122006_597



Bejelentés azóta sem történt, úgy tudjuk, hogy a Volkswagen vezetőségi ülésén, ebben a hónapban (annak végén) kaphatja meg a zöld jelzést a Porsche és az Audi is a beszállásra, német lapértesülés szerint viszont az Audi emelt az ajánlatát: az eddigi 450 helyett már 650 millió eurót kínál Wokingnak az F1-es istállóba való beszállásért, mielőtt a cég további részeibe is befektet. Az Automobilwoche információi szerint a két fél ezen a héten már alá is írhatja a szándéknyilatkozatot és az Audi ezt viheti a VW-ülésre.

Az Automobilwoche megkereste a McLarent az értesüléssel kapcsolatban, de nem kapott érdemi választ vagy kommentárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: