DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Max tehetséges, de nem a legjobb

A 2009-es F1-es világbajnok szerint afelől semmi kétség, hogy a Red Bull hollandja istenadta tehetség, akinek a vérében van a versenyzés, de még így is sokat tehet azért, hogy még jobb legyen.

Hosszú évek után nem Lewis Hamiltonnak hívják a Formula-1 regnáló világbajnokát, miután tavaly Max Verstappen fordulatos és kiélezett csatában, drámai végjátékban elhappolta a brit elől a címet. A hollandról jó ideje korunk egyik legnagyobb tehetségeként beszéltek, s ezt nem tagadja Jenson Button, a 2009-es világbajnok sem, abban azonban nem biztos az expilóta, hogy a Red Bull-ost lehet minden idők vagy akár a jelenlegi mezőny legjobbjának nevezni:

verstappen-redbull-dzsidda-podium-2022



„Egy természetadta tehetség? Igen. De hogy ő a legjobb-e? Nem tudom, hogy ő minden idők legjobbja-e vagy akár csak a jelenlegi mezőny legjobbja” – nyilatkozta Button a Sky Sports F1-nek. „Ha megnézzük Lewist, úgy érződik, hogy egy sokkal komplexebb versenyző jóval nagyobb tapasztalattal. Verstappennek keményen kell dolgoznia. Még ha azt is gondolod, hogy te vagy a legjobb, akkor is sokat tehetsz azért, hogy jobb legyél. Ezen a téren volt annyira erős Michael Schumacher is.”

Button arra is rámutatott, hogy Verstappen igazi versenyzőcsaládba született bele, a brit annak idején a holland édesapja és édesanyja ellen is versenyzett: „Az első pontomat a második futamomon, Brazíliában szereztem, s ehhez meg kellett előznöm az apját, Jost is” – elevenítette fel a visszavonult versenyző. „Nem akartad őt felbosszantani, volt nála némi agresszió. Lenyűgöző tehetség volt, a valaha volt egyik legjobb gokartos. és talán még most is az. És az anyukájával, Sophie-val is csapattársak voltunk gokartban. Profi volt, a világ egyik legjobbja, úgyhogy ez a vérében van.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: