DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Binotto: Leclerc képes a vb-címért harcolni

A Ferrari csapatfőnöke szerint a világbajnoki pontversenyt két futam után vezető Charles Leclerc képes lehet akár a végső sikerre is. Ugyanakkor őket ez nem lepte meg.

Kiválóan kezdte a 2022-es évet a Ferrari, hiszen az olaszok rögtön a szezonnyitón kettős győzelmet arattak, megszerezték a pole-pozíciót és a leggyorsabb kört is Charles Leclerc vezérletével. Carlos Sainz eddig egy második és egy harmadik hellyel segítette az istállót a pontokhoz.

Leclerc azonban amellett, hogy győzött Bahreinben, Dzsiddában is az utolsó méterekig harcban állt Max Verstappennel a futamgyőzelemért, azonban Szaúd-Arábiában a Red Bull-os bizonyult gyorsabbnak.



Korai még erről beszélni, de Leclerc jelen pillanatban tizenkét pontos előnnyel vezeti az összetettbeli tabellát csapattársa, Carlos Sainz előtt, míg az első futamon műszaki hiba miatt nullázó vb-címvédővel szemben már húszpontos fórja van.

A Ferrari csapatfőnökét nem érte meglepetésként pilótája érettsége: „Úgy gondolom, képes lehet a világbajnoki címért harcolni” – mondta Mattia Binotto még a Szaúd-arábiai Nagydíj leintése után. „Most is demonstrálta, hogy tud a világbajnoki címért harcolni. Kétségtelen, hogy megvan hozzá a tehetsége, nagyon jó versenyző, mi pedig örülünk neki, hogy így teljesített az első két futamon és ez egyáltalán nem ért bennünket meglepetésként.”

A monacói is elégedetten értékelte az istállója és saját maga szezonkezdetét: „Elégedett vagyok azzal, ahogyan kezdtük 2022-t, de hogy ez elég lesz ez ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot, az majd kiderül” – mondta Leclerc.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: