DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Domenicali: Az F1-nek nincs jobb hely Las Vegasnál

Minden tekintetben jó döntésnek tartja a Formula-1 vezérigazgatója, hogy jövőre már Las Vegasban is futamot rendeznek. Stefano Domenicali szerint a mai bejelentés a sportág vonzerejét bizonyítja.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Formula-1 2023-tól kezdve hosszú idő után  tér vissza Las Vegasba, így ezzel az amerikai helyszínek száma háromra növekszik a versenynaptárban. A mezőny egy 6,12 km hosszúságú, 14 kanyarból álló utcai pályán versenyezhet majd, az autók pedig a híres hotelek és kaszinók mellett fognak elszáguldani.

A bejelentés után természetesen az F1 vezérigazgatója is elmondta véleményét az új helyszínről, Stefano Domenicali úgy gondolja, a sportág számára hihetetlenül fontos a mostani megállapodás.



„Ez egy hihetetlen pillanat a Formula-1 számára. Egy harmadik amerikai futam jól bizonyítja a sportágunk hatalmas vonzerejét és növekedését. Las Vegas egy olyan úti cél, amely világszerte ismert, az izgalmairól és a vendégszeretetéről híres, na meg természetesen a Stripről” – idézte Domenicali szavait a RacingNews365.

A vezérigazgató beszédében a méltán népszerű Las Vegas Stripre utalt, ahol a fényűző kaszinók és szállodák mellett, az egyszerűbbtől egészen a luxus üzletig, szinte minden megtalálható, az odalátogatóknak pedig rengeteg szórakozási lehetőséget biztosít. Domenicali szerint nem is történhetett volna jobb dolog a Formula-1-el annál, hogy a város vendégül látja őket.

„Nincs jobb hely az F1 számára, mint a világ globális szórakoztatóipari fővárosa, ezért alig várjuk, hogy jövőre itt legyünk. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített az esemény megvalósításában, különösen Sisolak kormányzónak, a Clark megyei bizottságnak, Steve Hillnek az LVCVA-nál és a helyi partnereinknek egyaránt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: